Οι πρωτεργάτες της φετινής πορείας Κισαμικού και Μινώταυρου μίλησαν σε κοινή ραδιοφωνική τους συμμετοχή για το ντέρμπι τίτλου του Σαββάτου (21/5) στις Μουρνιές. Ο προπονητής των πρωτοπόρων Νίκος Μαναρόλης και ο αντίστοιχος των «πρασίνων» Βασίλης Παπαδάκη φιλοξενήθηκαν στην μεσημεριανή εκπομπή (14.00-15.00) του Χανιά ΣΠΟΡ FM 90,5 του Μάκη Καρτσωνάκη και του Λευτέρη Αντωνακάκη, στην οποία αναφέρθηκαν σε διάφορα ζητήματα πέρα από το μεταξύ τους παιχνίδι, που θα κρίνει τον πρωταθλητή στην Α’ ΕΠΣΧ.

Αρχικά έκαναν το σχόλιο τους για το παιχνίδι:

Νίκος Μαναρόλης (προπονητής Κισαμικού): «Παίζουμε τους κόπους μιας χρονιάς. Άπαντες στην ομάδα από διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φίλαθλο κόσμο το έχουν καταλάβει αυτό. Το ότι πάιζουμε για δύο αποτελέσματα είναι και λίγο παγίδα. Γι’ αυτό έχω ξαναδηλώσει ότι εμείς θα πάμε στις Μουρνιές να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, που την έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα δύο φορές φέτος, με σκοπό να διεκδικήσουμε ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, τη νίκη. Όσο κι αν ακούγεται λίγο οξύμωρο είναι ο στόχος της ομάδας.Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι στο αγωνιστικό παιχνίδι της ομάδας. Είναι το στυλ παιχνιδιού που δουλεύουμε από το καλοκαίρι όταν και μοντάραμε την ομάδα. Είναι μεγάλη παγίδα το να πας να παίξεις για μία ισοπαλία. Θεωρώ ότι το καλύτερο που ισχύει σε αυτήν την περίπτωση για την ομάδα μου είναι να αγωνιστεί κανονικά με σκοπό που έχουμε από τον Οκτώμβριο στο πρωτάθλημα, που είναι μόνο η νίκη».

Βασίλης Παπαδάκης (προπονητής Μινωταύρου): «Εμείς πάμε για ένα αποτέλεσμα.Είναι η νίκη το μόνο αποτέλεσμα που θα μας δώσει το πρωτάθλημα, οπότε τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για εμάς. Συμφωνώ με όσα είπε ο Νίκος (σ.σ. Μαναρόλης), πάντα τα δύο αποτελέσματα είναι πρόβλημα για μία ομάδα, ωστόσο θεωρώ ότι είναι δυο καλές ομάδες, που θέλουν τη νίκη, γιατί είναι ένας στόχος που έχει μπει από την αρχή και για τις δύο (σ.σ. ο τίτλος). Όσον αφορά τη δική μας ομάδα αυτό που την χαρακτηρίζει, εκτός του ότι είναι μία ομάδα που δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο, είναι το μεγάλο πάθος για να πάρει το πρωτάθλημα».

Που θα κριθεί το παιχνίδι;                   

Ν.Μ.: «Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μεγάλη σημασία θα παίξει το πώς θα μπούνε οι δυο ομάδες στο γήπεδο, το κατά πόσο έχει καταλάβει ο κάθε ποδοσφαιριστής ατομικά και συνολικά ότι πρέπει να αγωνιστεί και είναι ένα παιχνίδι που, όπως όλα τα ντέρμπι, κρίνεται στις λεπτομέρειες και μεγάλος παράγοντας θα είναι το πάθος που θα δείξει κάθε ομάδα και το εκάστοτε σημείο του παιχνιδιού θα σταθείς πιο τυχερός. Πιστεύω ότι σε αυτά τα ντέρμπι που κρίνονται στις λεπτομέρειες παίζει σημαντικό ρόλο το να είσαι και λίγο τυχερός εκείνη τη μέρα, παίζει σημασία το αν έχεις δουλέψει το παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές σου να έχουν καταλάβει το τι πάμε να κάνουμε σε αυτό το γήπεδο. Απλά θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες έχουν δουλέψει σε αυτά τα στοιχεία και το παιχνίδι θα κριθεί στην λεπτομέρεια την παραμικρή».

Β.Π.: «Σίγουρα πρόκειται για δύο ομάδες αξιόλογες που έχει καθεμία τα δικά της χαρακτηριστικά που βασίζεται στο παιχνίδι τους. Αυτά τα γνωρίζουμε κι εγώ και ο Νίκος. Μπορεί να έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού και στον τρόπο λειτουργίας γενικότερα, ωστόσο από τα κύρια χαρακτηριστικά σε αυτά τα παιχνίδια είναι το πραγματικά πόσο θέλουν οι ποδσοφαιριστές αυτόν τον στόχο να τον πραγματοποιήσουν. Ξεκινάμε από την θέληση και το πάθος που πρέπει να δείξεις μέσα στο γήπεδο, σίγουρα την συγκέντρωση που απαιτείται για να αποφύγεις οποιαδήποτε πιθανά λάθη, κι από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιπου παράγοντες που μπορεί να  παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του αγώνα να είσαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσεις αγωνιστικά».

Για το γεγονός ότι ο Κισαμικός φαίνεται να είναι ομάδα μονάδων και ο Μινώταυρος συνόλου είπαν:

Ν.Μ.: «Θεωρώ ότι φέτος στην κορυφή έχει ξεφύγει το πράγμα από τα επίπεδα προηγούμενων ετών για τοπικό. Από εκεί και πέρα για το θέμα των μονάδων είναι αμέτρητα τα παραδείγματα ομάδων που αποτελούνται από φοβερές μονάδες αλλά καταλήγουν να βγούνε εκτός στόχων από πολύ νωρίς και να τερματίζουνε στην μέση της βαθμολογίας. Αυτό ισχύει σε όλες τις κατηγορίες,είναι πολλά τα παραδείγματα. Οπότε μία μονάδα για να φανεί χρειάζεται να δουλέψει και η υπόλοιπη ομάδα. Ο Κισαμικός έτυχε φέτος να πάρει κάποια ονόματα τα οποία είναι γνωστά και αναγκαστικά εκεί να πέφτουνε κάποια φώτα δημοσιότητας και ανφορές, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες έχουν ακριβώς την ίδια συνεισφορά στην ομάδα και πραγματικά πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί, είτε βασικοί είτε ως αλλαγή, έχουν δείξει τρομερό ζήλο και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα».

Β.Π.: «Η ομάδα του Μινωταύρου στηρίζεται σε έναν κορμό, ο οποίος πέρασε κάποια χρόνια σε επίπεδο Περιφερειακού, 5-6 ποδοσφαιριστών που έχουν και ταλέντο και εμπειρία και φέτος προσαρμόσαμε πάνω σε αυτά τα παίδιά κάποιους ποδοσφαιριστές, που έχουν όρεξη και διάθεση να έρθουν στην ομάδα και να πρωταγωνιστήσουν, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Δεν αλλάξαμε την φιλοσοφία του Μινωταύρου όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού και το πώς σκέφτεται μέσα στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να την προσαρμόσουμε βέβαια στα επίπεδα του πρωταθλητισμού. Σε αυτό το κομμάτι μαζί με τα παιδιά έχουμε πάει πολύ καλά και είναι αλήθεια ότι η ομάδα παίζει ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, σκοράρει πολύ εύκολα και νομίζω και εμείς δεν υστερούμε ούτε ταλέντου ούτε εμπειρίας από τον Κισαμικό. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι εμείς έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουνε βάλει πολλά γκολ. Υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει πάνω από 13 γκολ, που αυτό αν μύτη άλλο δείχνει ότι και ομαδικά και ατομικά είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για το αν θα είναι αδικία για την χαμένη, βάσει φετινής εικόνας, να μην βγει κατηγορία:

Β.Π.: «Δεν νομίζω ότι θα είναι θέμα αδικίας. Είναι δεδομένο και το γνωρίζαμε από την αρχή ότι ένας θα πάρει το πρωτάθλημα και θα βγει στο Περιφερειακό. Είναι αλήθεια ότι και οι δυο ομάδες έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο το πιστεύω κι εγώ προσωπικά και ίσως είναι και οι δυο ομάδες που θα μπορούσαν να αγωνισσστούν στο Περιφερειακό όπως είναι φέτος φτιαγμένες. Φάνηκε αυτό νομίζω και σε παιχνίδια κυπέλλου αλλά και σε φιλικά που δώσαμε και οι δύο με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό ο θρόνος είναι για έναν οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι άδικο. Οπότε ο καλύτερος το Σάββατο, που θα’ ναι και ο καλύτερος της χρονιάς θα πάρει το πρωτάθλημα».    

Ν.Μ: «Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα αδικίας, είναι θέμα συγκυριών. Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα που ξέραμε από το καλοκαίρι ότι ένας θα ανέβει στην Κατηγορία. Ξέραμε όλοι το δύσκολο έργο που θα έχουμε.Από εκεί και πέρα εγώ πιστεύω για την δική μου την ομάδα ότι βάσει των αποτελεσμάτων όλης της χρονιάς, από τον Οκτώμβριο που ξεκινήσαμε, ότι δικαιούμαστε να βγούμε κατηγορία. Νομίζω ότι ήρθ η ώρα η Κίσσαμος να βγάλει ομάδα μετά από πολλά χρόνια στην παραπάνω κατηγορία και εύχομαι αυτό να το δείξουμε το Σάββατο στο γήπεδο και να κατορθώσουμε να είμαστε εμείς, που θα χαμογελάσουμε στο τέλος».

Σε ερώτηση για τους στόχους της νέας χρονιάς για κάθε ομάδα, αν πάρει το πρωτάθλημα απάντησαν:

Ν.Μ.: «Σίγουρα έχουν γίνει συζητήσεις και προγραμματισμός. Όταν καθ’όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος είσαι στην πρώτη θέση είσαι υποχρεωμένος να συζητήσεις για το μέλλον της ομάδας κι εγώ προσωπικά, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά οι διαβεβαιώσεις που έχω πάρει από τον πρόεδρο και την διοίκηση είναι ότι η ομάδα δεν θα είναι περαστική από αυτήν την Κατηγορία. Έχει θέσει στόχους, έχει πλάνο, μένει να το εφαρμόσει εφόσον τους δώσουμε εμείς την ευκαιρία.Το Σάββατο δεν θα μπει ουτε το συμβούλιο, ούτε ο πρόεδρος να παίξει ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ να κάνουνε την δουλειά τους ώστε να δούμε ύστερα κατά πόσο αυτά που λέμε και σχεδιάζουμε μπορούν να γίνουν μέσα στο γήπεδο και τις επόμενες χρονιές».

Β.Π.: «Ο Μινώταυρος είναι μια ομάδα που έχει την δική της φιλοσοφία και τον δικό της τρόπο σκέψης εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί στο χανιώτικο ποδόσφαιρο μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Φυσικά έχουμε κάνει τις δικές μας σκέψεις για την επόμενη χρονιά που θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια παρουσία που θα είναι αυτή που πρέπει. Αυτό που κοιτάξαμε φέτος είναι να φτιάξουμε, κατά τη γνώμη μας, ένα ρόστερ που θα μπορεί σε μεγάλο βαθμό να σταθεί στο Περιφερειακό και πιστεύουμε ότι 15-16 ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή την στιγμή θα μπορούσαν να είναι στην παραπάνω κατηγορία του χρόνου. Οι προσθήκες μας θα είναι συγκεκριμένες και λίγες. Επίσης για πρώτη φορά φέτος έχει ξεκινήσει μια πάρα πολύ καλή οργάνωση από κάτω για να συνδράμει τα επόμενα χρόνια, που έτσι κι αλλιώς με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί θα είναι πολύ διαφορετικά από τα χρόνια τα περασμένα και με τα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται. Είμαστε μία ομάδα που έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και πιστεύω έχουμε πάρα πολύ μέλλον στο χανιωτικό ποδόσφαιρο».

Για το αν και φέτος, με το δυναμικό που είχαν, μπορούσαν να σταθούν στο Περιφερειακό υποστήριξαν:

Β.Π.: «Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Για τα επίπεδα του Περιφερειακού που πέρασε και ήταν ιδιόρυθμο με λίγες ομάδες νομίζω ότι θα είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την παραμονή και ο Κισαμικός και εμείς».

Ν.Μ.: «Κι εγώ θα συμφωνήσω. Πιστεύω ότι ήταν ένα πρωτάθλημα λίγων αγωνιστικών. Για κάποιες ομάδες όπως είναι ο Κισαμικός και ο Μινώταυρο, που είναι καλά δουλεμένες, θεωρώ ότι θα ήταν ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πιστεύω κάτι διαφορετικό για του χρόνου. Όποια ομάδα και από τις δυο θα βγει πιστεύω ότι με τις κατάλληλες προσθήκες θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Κατηγορίας».

Για το αν η μία ομάδα φοβάται την άλλη:

Ν.Μ.: «Υπάρχει ένας σεβασμός στον αντίπαλο. Είναι μία ομάδα που ακολουθεί κατά πόδας σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν κάποιος αψηφίσει τις δυνατότητες μιας ομάδας πιστεύω θα πέσει σε μεγάλο σφάλμα. Από εκεί και πέρα δεν είναι καθόλου θέμα φόβου. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο και πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας φέτος. Δεν αψηφίσαμε κανένα παιχνίδι, δεν μπήκαμε σε κανένα χαλαρά. Υπολογίζαμε όλες τις ομάδες. Θεωρώ ότι ούτως ή άλλως βάσει βαθμολογίας η ομάδα μου έχει ένα προβάδισμα. Στο παιχνίδι το συγκεκριμένο υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα της αντίπαλης ομάδας. Τα έχουμε δουλέψει, τα έχουμε επισημάνει στους παίκτες και θεωρώ ότι θα το βγάλουμε και στο γήπεδο αυτό».

Β.Π.: «Δεν θεωρώ κι εγώ ότι είναι θέμα φόβου. Γνωρίζουμε και οι δύο ομάδες, πολύ καλά η μία την άλλη και τον τρόπο που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και ο ένας και ο άλλος. Σίγουρα έχουμε δουλέψει και οι δύο ομάδες πάρα πολύ για αυτό το παιχνίδι. Δεν ασχοληθήκαμε αυτήν την εβδομάδα με αυτό το παιχνίδι. Ασχολούμαστε  πολύ καιρό γιατί το είχαμε σχεδόν δεδομένο ότι θα φτάναμε κάπου εδώ. Ξέρουμε που κρίθηκαν τα προηγούμενα παιχνίδια και πιστεύω ότι αυτή τη φορά όλοι οι ποδοσφαιριστές και η ομάδα είναι έτοιμη να αποφύγει όποια λάθη είχε κάνει και μέσα στο γήπεδο της, που παίζει με άλλη δυναμική, να πάρει τη νίκη και μαζί το πρωτάθλημα».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάστηκαν και στους δύο (Καλαμπακάκης-Μαργαρώνης κ.α) είπαν:

Β.Π.: «Για εμάς η απουσία η σίγουρη είναι του Κώστα Μαργαρώνη. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο γι’ αυτό και οι ομάδες έχουν ένα ρόστερ που είναι μεγαλύτερο, για να μπορούν να ανταπεξέλθονται σε τέτοια προβλήματα. Ενώ προπονητικά η χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή για εμάς, είχαμε μερικές ατυχίες με ελλείψεις ποδοσφαιριστών καθ’ όλη την χρονιά από πράγματα απρόσμενα, που σίγουρα επηρεάσαν την πορεία της ομάδας. Δεν έχουμε όλη την χρονιά σχεδόν το Νίκο Βακαλουνάκη, είχαμε ένα πρόβλημα με τον Κουνέτα παθολογικό, ήταν προβλήματα δηλαδή που δεν περίμενε κάποιος. Ωστόσο με την ομαδική προσπάθεια και την δουλειά αυτά τα προβλήματα δεν φάνηκαν, φτάσαμε ως εδώ και είμαστε σε ένα παιχνίδι όλοι ουσιαστικά παρόντες και η μόνη έλλειψη είναι ο Κώστας Μαργαρώνης. Είμαστε πανέτοιμοι και για να πάρουμε τη νίκη αλλά και για να ξεπεράσουμε τον τραυματισμό του Κώστα».

Ν.Μ.: «Από την δική μας την πλευρά δεν λείπουν τα προβλήματα και μακροχρόνια και πιο πρόσφατα. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες θα ήθελα να πω ότι όταν μία ομάδα κάνει έναν προγραμματισμό το καλοκαίρι και θέτει στόχο το πρωτάθλημα είναι υπέυθυνη στο να δημιουργήσει ένα ρόστερ το οποίο, επειδή είμαστε πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα και ξέρουμε τι εστί πρωταθλητισμός και ανταγωνισμός, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και οι απουσίες και οι τραυματισμοί και είσαι υποχρεωμένος το καλοκαίρι να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου, ούτως ώστε όποιο πρόβλημα προκύψει να δώσεις την ευκαιρία σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή να το καλύψει. Πιστεύω πως σε αυτόν τον τομέα είχαμε κι εμείς καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς πολλές απουσίες, όχι ελαφριές με χειρουργία κ.α., αλλά δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Το λέει ούτως ή άλλως η βαθμολογία και τα αποτελέσματα και θεωρώ ότι κάποιες απουσίες που έχουμε για το παιχνίδι έχουνε δουλευτεί και έχουν καλυφθεί επάξια».

Τέλος είπαν και την δική τους ευχή για το παιχνίδι:

Β.Π.: «Θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα παιχνίδι που θα το απολαύσει ο κόσμος με καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο και ας κερδίσει η ομάδα που σε αυτό το παιχνίδι θα είναι καλύτερη και τυχερότερη».       

Ν.Μ.: «Να ευχηθώ να δούμε ένα καλό παιχνίδι γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει θα είναι πάρα πολύς. Πιστεύω να ευχαριστηθεί και να καταλάβουν την αξία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook