Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να στεγνώσουν οι φρεσκοβαμένοι τοίχοι του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοπηγής στα Χανιά και κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί πήγαν και ρύπαναν τους τοίχους γράφοντας τα γνωστά \”οπαδικά\” συνθήματα.
Και επειδή τα μικρά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου δεν πρόκειται να \”επηρεαστούν\” για τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις απο τα \”συνθήματα\”, η μόνη λέξη που ταιριάζει σε αυτή την ενέργεια είναι η λέξη βανδαλισμός.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναγράφονται τα εξής:
\”Την περασμένη Κυριακή 11/05 το πρωί ενώ συγκεντρωνόμασταν για να πάμε μια εκδρομή με γονείς και φίλους του σχολείου μας, αντικρίσαμε αυτή την απαράδεκτη εικόνα στο ανακαινισμένο και φρεσκοβαμένο κτίριου του σχολείου. Από εκεί και πέρα, κάθε μέρα βλέπουμε και μια καινούργια «καλιγραφία» στους τοίχους μας.
Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου, κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 350.000 ευρώ. Χρήματα που πληρώσαμε όλοι μας για να μπορούν τα παιδιά μας να διδάσκονται σε ένα σύγχρονο χώρο, χωρίς να κρυώνουν τον χειμώνα ή να ζεσταίνονται το καλοκαίρι.
Αυτόν το χώρο θέλησαν να βανδαλίσουν φανατισμένοι ανεγκέφαλοι «οπαδοί». Αυτόν τον χώρο που τον φροντίζουμε ορισμένοι σαν να είναι σπίτι μας θέλησαν να καταστρέψουν. Αυτόν τον χώρο για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι που γίνεται καλύτερος και πιο όμορφος με παρεμβάσεις από δημόσιους φορείς αρμόδιους για θέματα σχολείων αλλά και με εθελοντική εργασία από γονείς και μέλη του συλλόγου.
Αυτόν τον χώρο λοιπόν, δεν θα τον αφήσουμε να γίνει σκουπίδι στα χέρια ατόμων που έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά και ανατροφή από τις οικογένειές τους που σύντομα θα τα οδηγήσει σε ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σταματήσει αυτός ο βανδαλισμός και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. 
Ζητούμε λοιπόν τη βοήθεια της Αστυνομίας, στο μέτρο που αυτό φυσικά είναι δυνατό, με περιπολίες από την περιοχή αφού νυχτώσει. Ζητάμε τη βοήθεια από οποιονδήποτε δημοτικό φορέα ή ιδιώτη για τη χορήγηση και τοποθέτηση καμερών καταγραφής αλλά και προβολέων για την φωταγώγηση σε περίπτωση παραβίασης του αύλειου χώρου του σχολείου μετά το τέλος των σχολικών ωρών. Δεν θα επιτρέψουμε το σχολείο μας να γίνει σκουπίδι επειδή κάποιοι θέλουν. Ζητούμε λοιπόν τη βοήθειά σας για να συνεχίσει το σχολείο μας να είναι στολίδι.
Καταλαβαίνουμε ότι τα γκράφιτι ανεγκέφαλων οπαδών, όπως και τα αυτοκόλλητα σε πινακίδες οδικής σήμανσης, είναι μια μάστιγα. Αυτή η μάστιγα όμως πρέπει να καταπολεμηθεί και οι βάνδαλοι να τιμωρηθούν. Φτάνει πια ο φανατισμός με τις ομάδες και όλα όσα αντιπροσωπεύει.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook