Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ώστε να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική, τόνισε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Παράλληλα, για μια ακόμα φορά, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης της κεντροαριστεράς, περιγράφοντας και το πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν έχει προωθήσει την πολιτική της ενοποίηση, δεν έχει εξασφαλίσει την ενιαία οικονομική πολιτική, δεν έχει απάντηση στα ζητήματα της κοινοτικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα συναντιέται με μια Ευρώπη η οποία δεν έχει δώσει απάντηση στο ζήτημα της ανάπτυξης, δεν έχει δώσει απάντηση στο τεράστιο ζήτημα της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική στην Ευρώπη. «Η συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται, η πολιτική της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχει λειτουργήσει ως ένας ασφυκτικός κορσές, έχει οδηγήσει στη λιτότητα, την ύφεση με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανεργία. Καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των καινούργιων συσχετισμών που θα διαμορφωθούν να κινηθεί προς τα μπροστά», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει τα ζητήματα της κοινωνικής συνοχής, κάθε μέρα με τη στάση της θα απομακρύνει τους πολίτες από το κοινό όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης.
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη του ανακαθορισμού των πολιτικών συσχετισμών. «Στο όνομα των ευρωεκλογών συναντιούνται και ζητήματα που αφορούν στην ασκούμενη στο εσωτερικό της χώρας πολιτική. Μια βαθειά συντηρητική πολιτική που είναι βαθύτατα νεοφιλελεύθερη και πρέπει να αλλάξει. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γι’ αυτό πρέπει να ανακαθοριστούν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Η Δημοκρατική Αριστερά μιλάει για την ανάγκη του ευρωπαϊκού δρόμου αλλά ταυτόχρονα μάχεται, αγωνίζεται να αλλάξει και η πολιτική στο εσωτερικό της χώρας» τόνισε.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στις πρωτοβουλίες του κόμματος του για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πρωτοβουλίες μας δεν σταματούν στην ημεροχρονολογία των ευρωεκλογών αλλά εκτείνονται και πέραν αυτής. Γιατί έχουμε τη βεβαιότητα όσο και την πολιτική εκτίμηση ότι η κεντροαριστερά με προοδευτικό περιεχόμενο, με προοδευτικό πρόσημο, είναι η πλειοψηφικη κοινωνική δύναμη».
«Η κεντροαριστερά είτε θα υπάρξει ως προοδευτική είτε δεν θα υπάρξει καθόλου. Δεν μας αφορά η κεντροαριστερά η οποία είναι παρακολούθημα μιας βαθειάς συντηρητικής πολιτικής. Δεν μας αφορά η κεντροαριστερά που είναι παρακολούθημα και παραπλήρωμα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Μας αφορά όμως μια κεντροαριστερά που συσπειρώνει και εκφράζει δυναμικά γνήσιες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστειλε και ένα μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας: « Δώστε μας δύναμη για να δώσομε λύσεις. Είμαστε η υπεύθυνη πολιτική δύναμη».
Τέλος, ο κ Κουβέλης αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστήριξε ότι αυτό που διεκδικούν οι πολίτες είναι να υπάρχει μια αυτοδιοίκηση που να μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματά τους.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/351506/koybelhs-to-diplo-mhnyma-twn-eyrweklogwn-gia-na-allaksei-h-politikh#ixzz31cHnE2kc

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook