Η εικόνα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή και σε παραπέμπει αμέσως σε κάποιο παιχνίδι λούνα παρκ, όπου αφού προσδεθείς κατεβαίνεις με ταχύτητα ένα συρματόσχοινο μέχρι να προσγειωθείς στον προορισμό σου. Και η αλήθεια είναι ότι περί αυτού πρόκειται, μόνο που δεν βρισκόμαστε σε λούνα παρκ. 

Στην ουσία είναι ένας τρόπος μεταφοράς από την Ισπανία στην Πορτογαλία μέσω συρματόσχοινου. Πιο συγκεκριμένα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια μοναδική διαδρομή από τη μία χώρα στην άλλη, από την Sanlucar de Guadiana στην Ανδαλουσία της Ισπανίας στο Αlcoutim, στο Algarve της Πορτογαλίας.

Η διαδρομή έχει μήκος 720 μέτρα και είναι η μοναδική στον κόσμο που γίνεται με αυτό τον τρόπο, διασχίζοντας  σύνορα δύο χωρών. Αναπτύσσοντας ταχύτητες πάνω από  70 και 80 χλμ/ώρα, με εκπληκτική θέα στον περιβάλλοντα χώρο σε λιγότερο από 1 λεπτό και με ένα κόμιστρο 15 ευρώ μπορεί ο καθένας να φτάσει εύκολα και γρήγορα από τη μία χώρα στην άλλη. 

Η ιδέα υλοποιήθηκε από τον Άγγλο David Jarman ο οποίος σχολίασε: «Δύο χωριά σε δύο χώρες που χωρίζονται από ένα ποτάμι! Για μένα ήταν προφανές ότι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης ήταν δια αέρος!».


\"perierga.gr
\"perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook