Ένα βιβλίο πρώην στελέχους της NSA έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά καθώς σε αυτό περιγράφεται η διαδικασία ελέγχου όλων των servers που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ με απώτερο στόχο την εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το βιβλίο «No Place to Hide» του Glenn Greenwald, πρώην αρθρογράφου του Guardian και ειδικού σε θέματα που αφορούν την NSA, περιγράφεται η διαδικασία ελέγχου όλων των servers και routers που κατασκευάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να εγκαταστήσουν σε αυτούς προγράμματα spyware.

Το επίμαχο σημείο του βιβλίου αφορά μία αναφορά του 2010 από το Τμήμα Ανάπτυξης Πρόσβασης και Στόχευσης της NSA, στην οποία περιγράφονται οι διαδικασίες εγκατάστασης λογισμικού παρακολούθησης σε συστήματα που κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ αλλά προορίζονταν για πελάτες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον Greenwald, οι αποδέκτες του εξοπλισμού δεν είχαν την παραμικρή ιδέα καθώς όταν τα συστήματα παραλαμβάνονταν, έφεραν την κανονική σφραγίδα από τα εργοστάσια των κατασκευαστών.

Μέσω του λογισμικού που εγκαθιστούσε στα εν λόγω συστήματα η NSA μπορούσε να αποκτά πρόσβαση σε ολόκληρα δίκτυα αλλά και στους υπολογιστές όλων των χρηστών αυτών των δικτύων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες κατηγορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, έγγραφα που διέρρευσαν περιέγραφαν τον τρόπο με τον οποίο μυστικές υπηρεσίες εγκαθιστούσαν προγράμματα spyware σε υλικό διαφόρων κατασκευαστών.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στην Ουάσιγκτον, αφού η Επιτροπή Πληροφοριών της Αμερικανικής Γερουσίας, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, εκφράζει τη θέση της ότι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιακού υλικού, όπως η Huawei και η ZTE, «παραβιάζουν την αμερικανική νομοθεσία» εγκαθιστώντας λογισμικό που επιτρέπει στην κινεζική κυβέρνηση να εκτελεί παρακολουθήσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/351574/logismiko-parakoloythhshs-se-servers#ixzz31fMOs9bg

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook