Κοντά στο \”Σημείο Μηδέν\” (την περιοχή των πρώην Διδύμων πύργων), στη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η έδρα της εταιρείας Stroz Friedberg  που έχει προσληφθεί για τη φύλαξη του θα διαμένει προσωρινά ο πρώην γενικός  Διευθυντής  του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Την κατοικία αυτή βρήκε η εταιρεία, που θα φρουρεί και θα παρακολουθεί τον Στρος-Καν σε βάση 24ωρη, η οποία κατά νόμον δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Η πληροφορία για τη γειτνίαση της κατοικίας αυτής με το \”Σημείο Μηδέν\” παρασχέθηκε από τον δικαστή Μάϊκλ Ομπας, που έδωσε τη διαταγή να αποφυλακιστεί άμεσα ο Στρος-Καν.

Λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας , ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Όμπους, διέταξε την αποφυλάκιση του Στρος-Καν από τη φυλακή Ράικερς, όπου κρατείτο.

Εμπλοκή είχε δημιουργηθεί νωρίτερα σχετικά με το θέμα της μεταφοράς του σε νοικιασμένο διαμέρισμα από τη σύζυγό του στο κτίριο Bristol Plaza, καθώς η διεύθυνση του κτιρίου μόλις ενημερώθηκε ότι επρόκειτο να διαμείνει εκεί ο Στρος-Καν, αρνήθηκε να του το νοικιάσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook