Για την κυβερνητική πολιτική των περικοπών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που τσακίζει τους εργαζόμενους κι ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κερδοφορία σε υγεία – φάρμακο, έκανε λόγο ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με αφορμή περιοδεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου στη φαρμακαποθήκη Χανίων.

«Την ίδια ώρα που επικρατεί αυτή η κατάσταση, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις εμφανίζουν άνοδο της παραγωγικής, εμπορικής και εξαγωγικής τους δραστηριότητας και ο κλάδος εμφανίζεται ανάμεσα στους πιο ισχυρούς της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο Νίκος Παπαντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 
«Βάση του προβλήματος είναι το γεγονός ότι το φάρμακο παράγεται και διακινείται ως εμπόρευμα, άρα αποτελεί πεδίο κερδοφορίας και έντονων ανταγωνισμών. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα όφελος να μπλέκουν στους ανταγωνισμούς των επιχειρηματιών και να συντάσσονται υπέρ της μιας ή της άλλης μερίδας τους. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να νοιαστούν για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα βγει περισσότερο ωφελημένο. Η λογική αυτή αποπροσανατολίζει, βάζει τους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση μεταξύ τους να παλεύουν κάτω από ξένη σημαία, για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου εργοδότη.
Όσο το φάρμακο θα είναι παραδομένο στις επιχειρήσεις, δεν θα είναι αγαθό, αλλά πανάκριβο εμπόρευμα για τις φτωχές λαϊκές οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Μαρινάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν οι φαρμακοβιομηχανίες.
Τέλος τόνισαν ότι: «Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις, για δωρεάν φάρμακο σε όσους το έχουν ανάγκη. Για παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση του φαρμάκου, πρωτότυπου ή γενόσημου, με κριτήριο την αποτελεσματικότητά του και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». 

Οι περιοδείες της Πέμπτης

Αύριο Πέμπτη 15 Μαΐου θα βρίσκεται στα Χανιά ο Γιάννης Ντουνιαδάκης συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. 
Ενόψει της επίσκεψης του, το πρωί θα περιοδεύσει με τους Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων και Νίκο Παπαντωνάκη υποψήφιο δήμαρχο Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους παρακάτω χώρους:
• Στις 9:00 στη Λιμενική Αρχή Χανίων
• Στις 10:00 στον Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων
• Στις 11:30 στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων 
Το απόγευμα ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, ο Γιώργος Νταγκουνάκης και ο Αλέκος Μαρινάκης θα επισκεφτούν:
• Στις 19:30 τις Βουκολιές και
• Στις 20:30 τα Π.Ρούματα, όπου και θα ακολουθήσει πολιτική συγκέντρωση 
Επίσης ο Νίκος Παπαντωνάκης θα περιοδεύσει στις 19:00, στο Πασακάκι.
Ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου θα περιοδεύσει σε Καστέλι και Πλάτανο, ενώ στο Δήμο Σφακίων θα περιοδεύσουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook