«Δεν έχουμε μαγικό ραβδί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατεβάζοντας τον πήχυ των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει, «άδειασε» εμμέσως» τον Μανώλη Γλέζο, τονίζοντας ότι οι απόψεις του ήταν προσωπικές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα νομίσματος αλλά δανειακής σύμβασης.

«Έχω υποσχεθεί συγκεκριμένα πράγματα, όχι υπερβολικά. Τέσσερα χρόνια καταστροφής είναι πολλά για να αποκατασταθεί γρήγορα» σημείωσε. «Τις ψεύτικες υποσχέσεις τις δίνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν έχουμε "Ζάππειο 1" και "Ζάππειο 2"» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται μείωσεις για να σωθούν πτωχευμένες τράπεζες. Δεν είναι ένα είδος εσωτερικού δανεισμού; Αυτό είναι θράσος. Ο κ. Γλέζος ξεπερνάει τα κομματικά όρια. Δεν θα μπορούσε κανείς να ζητάει να μην διατυπώνει μία σκέψη. Είναι ένας άνθρωπος που έχει σοφία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «και το 2012 τα ίδια μας έλεγαν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας πάρει τις καταθέσεις και τα χωράφια. Ε, ήρθαν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας και πήραν τις καταθέσεις και τα χωράφια. Ας σταματήσει αυτό το αστείο. Υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν που μας οδήγησαν. Εμείς θα έρθουμε για να σταματήσει η λεηλασία, η καταστροφή».

«Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε την πάγια θέση μας» τόνισε, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του. «Παραμένει η θέση μας ότι θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός για όλους» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση» ζητώντας «να σταματήσει η ανορθολογική συζήτηση για το τι νόμισμα θα έχουμε την επόμενη μέρα» ενώ πρόσθεσε ότι θα τεθεί θέμα δημοψηφίσματος «για τη δανειακή σύμβαση, όχι για το νόμισμα».

«Η κυρία Μέρκελ αυτό που φοβάται είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Το στοίχημα για εμάς είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη, με λόγο. Η Ελλάδα τύποις είναι χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης, στην πράξη έχει φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να πάμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση με την Ευρώπη» σημείωσε.

«Αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα και ουσιαστικά, εθνικές εκλογές. Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας» είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της κάλπης.

newpost.gr