Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμο στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Πολίτες από κάθε γωνιά του νομού κατέκλυσαν ασφυκτικά το κέντρο Πορτοκάλι και με τη δυναμική συμμετοχή τους στην εκδήλωση του συνδυασμού «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» και τον παλμό τους, έστειλαν ένα μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Κρήτης. 
Για ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης από τα Χανιά έκανε λόγο και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ξεκινώντας την ομιλία σε ένα ιδιαίτερα θερμό ακροατήριο που τον διέκοψε αρκετές φορές, με συνθήματα και χειροκροτήματα ενώ αρκετοί ήταν οι πολίτες που παρακολούθησαν όρθιοι την εκδήλωση.

Το μόνο δίλλημα των εκλογών, ανέφερε ο περιφερειάρχης ξεκινώντας την ομιλία του είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Κρήτης καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν την πορεία σε έναν δρόμο, δύσκολο αλλά με αποτελέσματα που ήδη είναι ορατά τα 3,5 χρόνια που προηγήθηκαν.

\"\"

\”Εμείς συνεχίζουμε το όραμα μας, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με εμπειρία και κυρίως με διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά για το μέλλον της Κρήτης μας. Βρισκόμαστε ήδη σε τροχιά ανάκαμψης. Όλοι μαζί θα πάμε την Κρήτη εκεί που της αξίζει. Να γίνει μια Περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη όπως τη θέλαμε πάντα προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προοπτικές της εποχής μας.

Ο δρόμος που επιλέγουμε μπορεί να είναι πιο δύσκολος, αλλά είναι και ο πιο σίγουρος. Και σας ζητάμε να επιλέξετε αυτό το δρόμο, να συσπειρωθείτε γύρω από ένα σύνολο στόχων για το νησί μας. Στόχους για την αύξηση των εξαγωγών, για την ενίσχυση του τουρισμού, για υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, για νέες θέσεις εργασίας, για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, για τη δημιουργία ασπίδας προστασίας γύρω από τους ασθενέστερους. Στόχους που θα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της οικονομίας μας και θα εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. 

\"\"

Αυτό είναι που μπορούμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, να κάνουμε στα επόμενα πέντε χρόνια. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία ως Περιφερειάρχης Κρήτης . Γι’ αυτό τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή. Αν τώρα κάνουμε πίσω, Αν τώρα αλλάξουμε πορεία, Αν τώρα εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι η φωνή μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, τότε θα χουμε κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα. 
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει αυτή η ευκαιρία χαμένη. 
Μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να πάτε την Κρήτη μπροστά. Θα πετύχουμε εάν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε και πως θα πάμε εκεί. Απαιτείται όραμα και σχέδιο. 
Όχι στείρες αντιπαραθέσεις, ιδεολογήματα, δογματισμοί, μεγάλα λόγια και μαγικές ικανότητες. 
Θα πετύχουμε εάν υπηρετούμε αξίες και υποτάσσουμε τις φιλοδοξίες μας σε αυτές. 

\"\"

Ο καιροσκοπισμός και η ελαφρότητα σε καμιά χώρα και σε καμιά εποχή δεν πήγαν τους λαούς μακριά. Δεν θα γυρίσουμε προς τα πίσω με άλματα στο κενό.\” ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\”.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τον ίδιο και τον συνδυασμό του παρουσιάζοντας το μοναδικό όπως ανέφερε ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εγγυάται την ανάπτυξη του νησιού και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη πενταετία ο περιφερειάρχης τόνισε πως ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια συντάχθηκε έπειτα από μία εκτενή συνεργασία όλους τους φορείς του νησιού με στόχο μία Κρήτη που θα πρωταγωνιστεί σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα αποτελέσει μία περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης παραγωγικότητας και επιχειρηματικότητας καλώντας τους νέους να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

\"\"

\”Ποτέ οι πόροι δεν είναι επαρκείς. Πάντοτε θα υπάρχουν και άλλα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν. Και άλλες ομάδες που θα πρέπει να στηριχθούν. Όμως, όταν υπάρχει σχέδιο οι παρεμβάσεις δεν λειτουργούν αθροιστικά αλλά πολλαπλασιαστικά. Το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα είναι να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους για να κινητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες, να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα και να προσελκύσουμε επενδυτές. Σε κάθε περιφερειακή ενότητα σχεδιάζουμε ένα πυρήνα έργων και δράσεων που θα αποτελέσει τον πολλαπλασιαστή ισχύος της αναπτυξιακής προσπάθειας. 



Γύρω από αυτό τον πυρήνα θα κινητοποιηθούν ιδιωτικές επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Όμως, θα απαιτηθεί μια αλλαγή νοοτροπίας από τις ομάδες παραγωγών, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους επιστήμονες και επαγγελματίες: περισσότερη καινοτομία, έξυπνες λύσεις, νέα προϊόντα, καλύτερες υπηρεσίες, άνοιγμα στις διεθνείς αγορές. Σήμερα από τα Χανιά απευθύνομαι στους νέους και τις νέες. Τους περιμένουμε να τολμήσουν, Να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

\"\"

Να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Σε σας στηρίζουμε πολλές ελπίδες για το μέλλον. Θα είμαστε δίπλα σας σε αυτή τη νέα προσπάθεια.
Όνειρό μας είναι να δούμε την Κρήτη να γεννά περισσότερες πρωτοπόρες ιδέες και να τις μετουσιώνει σε πράξη. Όνειρό μας είναι να δούμε την επόμενη πενταετία εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες συμπολίτες μας να πετυχαίνουν. 
Η Κρήτη του αύριο θα οικοδομηθεί με αυτού του είδους τις πραγματικές ιστορίες επιτυχίας. Η μόνη μας φιλοδοξία είναι να πετύχουμε μαζί την ανάταξη της Κρήτης. 
Το χρωστάμε στη δική μας γενιά αλλά κυρίως στα παιδιά μας.\” ανέφερε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.
\”Ποτέ δεν είπαμε ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν εύκολο και δεν το υποσχόμαστε ούτε τώρα. Ναι, το μονοπάτι μας είναι δύσκολο, αλλά οδηγεί σε ένα καλύτερο μέρος. 
Ναι, ο δρόμος μας είναι μακρύτερος, αλλά προχωράμε μαζί. Γι αυτό προχωράμε μόνο μπροστά. Δεν γυρίζουμε πίσω και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Εμπνέουμε ο ένας τον άλλον. Αντλούμε δύναμη από τις επιτυχίες μας και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αλλά κρατάμε σταθερά το βλέμμα μας στραμμένο στον ορίζοντα, έχοντας βαθιά την πίστη μέσα μας ότι, Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε. \” κατέληξε στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του ο Σταύρος Αρναουτάκης κάλεσε κοντά του όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού από τα Χανιά.

\"\"

Στην ομιλία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων
Αποστόλος Βουλγαράκης έκανε ένα εκτενή απολογισμό των έργων και των δράσεων που υλοποίησε η περιφέρεια Κρήτης στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων καλώντας τους πολίτες των Χανίων να αξιολογήσουν το έργο να κρίνουν και να εμπιστευτούν το συνδυασμό \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” για την επόμενη πενταετία.

\”Χωρίς να απαξιώσουμε τις προηγούμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αλλά και χωρίς να υποσχεθούμε ότι σε 3 χρόνια θα δημιουργήσουμε ένα παράδεισο, οι παρεμβάσεις μας ήταν καθοριστικές. Μαζί με όλους τους θεσμικούς αλλά και αναπτυξιακούς φορείς του Νομού μας σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, και υλοποιούμε ένα τεράστιο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Μαζί με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και τους 7 Δήμους. Με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Νομού μας Πολυτεχνείο-Τ.Ε.Ι. – Μ.Α.Ι.Χ – ΕΘΙΑΓΕ – Βουλευτές, με ανοιχτές τις πόρτες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με διάλογο και συναίνεση, αλλά και ρίξεις όποτε χρειάστηκε.

\"\"

Απόδειξη η χρηματοδότηση ανά Δήμο από το ΠΕΠ Κρήτης αλλά και η συμβολή της Περιφέρειας στα τομεακά έργα που είναι Διανομαρχιακά .
Δεν θα κουράσω αναφέροντας εκατοντάδες έργα και παρεμβάσεις που κάναμε στο Νομό Χανίων, και προκαλώ τους άλλους υποψηφίους, να αναφέρουν σε ποιο τομέα δεν παρεμβήκαμε, η δεν δρομολογήσαμε προτάσεις.
Οι 5 άξονες που τέθηκαν για την κοινή προσπάθεια ήταν :
1) Έργα Υποδομής
2) Περιβάλλον
3) Πολιτισμός- Τουρισμός (– Αθλητισμός – Υγεία)
4) Πρωτογενής Τομέας
5) Δημόσια Διοίκηση 
Τα Χανιά αλλάζουν, και κάποιοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν, κάποιοι απαξιώνουν τα έργα που κάναμε, κάποιοι θέλουν να κοντύνουν τα Χανιά για να ψηλώσουν αυτοί. Κάποιοι που κάθονταν στις καρέκλες της αυτοδιοίκησης βγήκαν τώρα σεργιάνι για ψήφους και δεν είδαν, δεν άκουσαν για το τι γίνεται στο Νομό μας. Αλλά σαν αλλοτινοί σωτήρες υπόσχονται ότι θα τα κάνουν όλα αυτοί. Ακόμα και αυτά που υλοποιήθηκαν και αυτά που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Ονειρεύονται να κόβουν κορδέλες έργων, και με το μυστρί να βάζουν μαρμαρένιες πλάκες με το όνομα τους. Για όλους εκείνους που προσπαθούν να μας απαξιώσουν δεν είναι του ήθους μου και τους αφήνω στην κρίση του Χανιώτικου λαού.

Αντίθετα είμαι περήφανος γιατί σεβάστηκα και επέλεξα να υπηρετώ με κάθε δύναμη, ψυχική και σωματική, τα υψηλά οράματα που πρέπουν στον τόπο μου το μεγάλο. Είμαι περήφανος για το έργο που επιτελέσαμε όλοι μαζί και σας παρουσιάσαμε και είμαι ακόμα πιο περήφανος για το όραμα μας που μετουσιώνεται σε στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον της ανάπτυξης του τόπου μας, και δεν στέκει λέξη μετέωρη στην δίνη των εντυπώσεων. Εμείς καλούμε τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να μας δώσουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το όραμα μας για την Κρήτη. Όχι για να καθόμαστε στις καρέκλες αλλά για να οδηγήσουμε τα Χανιά και την Κρήτη μας στο 2020 και να συνεχίσουμε το σχέδιο μας.\” ανέφερε ο κ Βουλγαράκης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook