Λίγο μετά τις 12.00 η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε μία ιστορική, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωση, ότι δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η ύφεση περιορίστηκε στο -1,1%.
Το νούμερο αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι το αντίστοιχο περσινό διάστημα η ύφεση ήταν της τάξης του -6%, κάτι που δείχνει πως μετράμε τις τελευταίες ημέρες της κρίσης, αν και η ευημερία των αριθμών απέχει κατά πολύ από την ευημερία των ανθρώπων.
Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για επιστροφή στην ανάπτυξη, έστω και οριακή + 0,6% του ΑΕΠ, στο τέλος του 2014, κάτι που έχουμε να δούμε σε νούμερα τουλάχιστον από το 2008.
Οι εκτιμήσεις αυτές δεν πατάνε μόνο στην ολόενα και μεγαλύτερη μείωση της ύφεσης από τις ανακοινώσεις της στατιστικής αλλά στις προκρατήσεις που δείχνουν νέο ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό το 2014, και την σημαντικές ωφέλειες που θα προκύψουν για το ΑΕΠ της χώρας.
Μάλιστα τις, προεκλογικές, ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να χρησιμοποήσει ο Γ. Στουρνάρας στην ομιλία του σε λίγη ώρα στο Ζάππειο, σε κλειστή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία. Η επόμενη μέρα».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook