Στον απόηχο της σύλληψης δύο εκ των δολοφόνων  του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα στατιστικά στοιχεία από τις πρώτες τέσσερις ημέρες εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, μελετούν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο επιτυχημένο είναι το νέο πλάνο. 

Σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία της Αστυνομίας την πρώτη  εβδομάδα έλαβαν μέρος στο σχέδιο συνολικά 659 αστυνομικοί από την  Ασφάλεια, την Τροχαία, τμήματα Αλλοδαπών, την Άμεση Δράση και ελέγχθησαν 3018 άτομα, 497 οχήματα και 77 καταστήματα. 

Από τους ελεγχθέντες, 1876 άτομα προσήχθησαν για περαιτέρω εξακρίβωση των στοιχείων τους ενώ συνολικά συνελήφθησαν 162. Επίσης κόπηκαν 1107 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ που αφορούσαν κυρίως σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνος και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 

Σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα λαθρομεταναστών  τις πρώτες τρεις ημέρες στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν και  θα απελαθούν 110 άτομα. 

Επιπλέον συνελήφθησαν 12 άτομα για παράβαση του νόμου  περί ναρκωτικών, 18 για παράβαση του νόμου περί πορνείας, 2 τσαντάκηδες, 5 «παπατζήδες», ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, ναρκωτικά χάπια και είδη παραεμπορίου. 

Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι οι επικεφαλής είναι επιφυλακτικοί σε ό, τι έχει να κάνει με την πορεία του νέου σχεδιασμού καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ποιοτική απόδοση, ωστόσο εκτιμούν πως αν συνεχιστούν οι έλεγχοι, σε βάθος χρόνου να φέρουν αποτελέσματα.  

 

PROTO THEMA