\”Είναι δεδομένη η συγκίνηση αλλά θα τα καταφέρω\”. Με αυτά τα λόγια, αφού ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου, ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος εκφώνησε έναν λόγο από καρδιάς, χωρίς να έχει μπροστά του χαρτιά.

Με εμφανή την συγκίνησή του, δήλωσε για ακόμη μια φορά έτοιμος, να διεκδικήσει το Δήμο Χανίων και να συνεχίσει το έργο που έχει οραματιστεί για τα Χανιά, ακόμα και αν \”\’άλλοι σχεδίαζαν άλλα πράγματα\”, σημειώνοντας  με πικρία: \”είχα δείξει απεριόριστη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου, και εκείνοι απεργάζονταν την αποκαθήλωσή μου\”.

Σίγουρος όμως, ότι ο Χανιώτικος λαός, θα δώσει τελικά εκείνος την απάντηση σε όσους μεθόδευσαν και υπονόμευσαν τη δημοτική αρχή, ο κ. Σκουλάκης, αναφέρθηκε στο όραμά του για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Χανίων, με την ώθηση που λαμβάνει από την προηγούμενη θητεία του.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σήμερα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση να δοθεί στο Δήμο το παλιό κτίριο του ΙΚΑ για να γίνει Δημοτική Βιβλιοθήκη ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκριση για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Ακρωτήρι.


Live streaming video by Ustream

Προτάσσοντας την ανάγκη για «συνεργασία, σύνθεση, συναίνεση και συνεννόηση ώστε να πάει μπροστά ο Δήμος Χανίων», ο Μ. Σκουλάκης, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά, τους πολίτες των Χανίων για την καθημερινή στήριξή που δίνουν στον ίδιο και στην ομάδα του για να συνεχίσουν «τη μεγάλη προσπάθεια» – όπως τη χαρακτήρισε – «που ξεκίνησε το 2011 με στόχο να διαμορφώσουμε ένα Δήμο πρωτοπόρο σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, που θα θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης του το κοινό συμφέρον και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Με συνεχείς αναφορές στο έργο και στη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα τρία χρόνια, ο υπ. Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες «να αξιολογήσουν το έργο της νυν δημοτικής αρχής και να επιλέξουν αν επιθυμούν για την επόμενη πενταετία ένα Δήμο διοικητικά ισχυρό, οικονομικά βιώσιμο και λειτουργικά ανεξάρτητο και εξωστρεφή που βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και που θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ή ένα Δήμο φοβικό, αναξιόπιστο και εσωστρεφή που επενδύει στο λαϊκισμό και στη στείρα καταγγελία οδηγώντας τα Χανιά στο παρελθόν της αδράνειας και της στασιμότητας».

«Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Χανίων» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης προσθέτοντας πως «οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί με τη σημαντική δουλειά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια και η οποία αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη που καθένας από εμάς οφείλει να αξιολογήσει…»

Παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του για την επόμενη θητεία ο Μ. Σκουλάκης στάθηκε στη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής προαναγγέλλοντας έργα και παρεμβάσεις όπως π.χ. η ανάπλαση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων και η ανάδειξη τους σε Μητροπολιτικό Πάρκο του Δήμου, η βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη (νέες πεζοδρομήσεις, κ.α.), η αποκατάσταση σημαντικών ιστορικών κτιρίων όπως η Δημοτική Αγορά και τα Νεώρια, η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη των Χανίων, η ανάπλαση της περιοχής του Ενετικού Λιμένα, της Νέας Χώρας και του Κουμ Καπί και η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

\"\"

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σκουλάκης στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, το οποίο χαρακτήρισε ισχυρό, πολυσυλλεκτικό και πλήρως ανανεωμένο. Μάλιστα όπως τόνισε «αυτό υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές, εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας αποτελούμενο από πρόσωπα με σημαντική πολιτική, κοινωνική παρουσία και δράση, καταξιωμένα στον κοινωνικό χώρο τους και στην επαγγελματική τους ενασχόληση».

Αναφερόμενος στην απόφαση του να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως «αυτή λήφθηκε από κοινού με τη δημοτική μου ομάδα, με γνώμονα το σημαντικό έργο που παράχθηκε και την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα τρία χρόνια» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μοναδικός σκοπός μου είναι να υπηρετήσω αποκλειστικά το τόπο μου και τους ανθρώπους του, δεν ήρθα για να πάρω αλλά για να δώσω στον τόπο και τους ανθρώπους που αγαπώ». Υπενθύμισε δε ότι το προγραμματικό σχέδιο που είχε καταθέσει ο ίδιος και η ομάδα του στις εκλογές του 2010 για το Δήμο Χανίων, είχε ορίζοντας 8ετίας ενώ ξεκαθάρισε ότι εφόσον εκλεγεί εκ νέου Δήμαρχος, θα είναι η τελευταία και ταυτόχρονα η πιο δημιουργική θητεία του.

Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας» τόνισε πως «στις ερχόμενες εκλογές δεν χωράνε στο Δήμο Χανίων πειραματισμοί» και πως «τα Χανιά για να πάνε μπροστά χρειάζονται ανθρώπους της δράσης και όχι της αντίδρασης, ανθρώπους των έργων και των πράξεων και όχι από μεγάλα λόγια και ανθρώπους που επενδύουν στους μηχανισμούς, στα «παπαγαλάκια», στα συμφέροντα και στην παραπολιτική».

«Εμείς αποδείξαμε αυτά τα 3,5 χρόνια, παρά τα μεγάλα εμπόδια και τις δυσκολίες της πρώτης εφαρμογής του «Καλλικράτη», ότι είχαμε – και έχουμε ως συνδυασμός – τη δύναμη, τη θέληση και την ικανότητα να οδηγήσουμε το Δήμο μας δυναμικά στο αύριο, με έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι συμπολίτες μας αλλά το κυριότερο να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του Δήμου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή υπέρβαση των Χανίων την ερχόμενη πενταετία. Αυτό το έργο και αυτή τη δουλειά θέλουμε να αξιολογήσουν οι πολίτες. Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ως δημοτική παράταξη, ότι θα συνεχίσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις –την εργώδη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011 για να γίνουν τα Χανιά δύναμη ανάπτυξης και δημιουργίας, με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του» κατέληξε ο Μανώλης Σκουλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook