Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά την νύχτα της Τετάρτης, το \”Φεγγάρι στη ρόδα\” .

Ήταν το \”Φεγγάρι στη Ρόδα επεισόδιο 7\” και όπως και τα προηγούμενα, πέρασε και αυτό στην ιστορία.

Σε επιστολή τους, οι διοργανωτές, περιγράφοντας την εμπειρία τους, υπενθύμισαν την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμου στα Χανιά, ενώ απηύθυναν ευχαριστήρια σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της \’βόλτας\”.

\”Τα ψηφιδωτά ποδήλατα\” αναφέρουν \”βρέθηκαν σαν ψηφί[ζ]ω τα ποδήλατα…….και οι παίκτες τα ψήφισαν.

\"\"Μαζί με άλλες 3 πόλεις (Αγ.Νικόλαος, Πάτρα, Κέρκυρα) που έπαιξαν ταυτόχρονα με τα Χανιά. 800 ποδηλάτες το τίμησαν, διασκέδασαν με πολύ κέφι και έδειξαν ότι το ποδήλατο είναι εδώ, υπάρχει, αλλά δεν βγαίνει εύκολα στους δρόμους. Πρέπει να του δοθεί ευκαιρία, όπως το παιχνίδι της πόλη μας, για να νιώσει ασφαλής ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους ποδηλάτες. Δίνει το μήνυμα ότι η πόλη πρέπει επιτέλους να προχωρήσει λίγο παραπέρα, να ξεφύγει από την μιζέρια της παλαιάς αντίληψης που κάνει έργα βιτρίνας μόνο για την πιστοποίηση ευσήμων των τοπικών υπευθύνων και εξυπηρετήσεων φίλων και κουμπάρων. Να γίνει μία «πόλη για ποδήλατο», που θα βοηθήσει τους κατοίκους της στην καθημερινότητας τους, αλλά και να συμβάλει σε όλη την οικονομία της.

Οι παίκτες έριξαν τη ψήφο τους, 3 μέρες πριν την πραγματική ψήφο τους, για μία πόλη πιο ανθρώπινη. Ψήφισαν δηλαδή το αυτονόητο που κανείς δεν αποφασίζει να κάνει πράξη. Ελεύθεροι χώροι πράσινου, κυκλοφοριακή παιδεία, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, κοινόχρηστα ποδήλατα, ελεύθερα πεζοδρόμια και ράμπες, έλεγχος στα τραπεζοκαθίσματα, ελεύθερος δημόσιος χώρος και βέβαια εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Όλοι τα υπόσχονται προεκλογικά. Έχουμε στο αρχείο μας όλα τα «ΘΑ» των τελευταίων 3 δημοτικών εκλογών.

Έχουμε στο μυαλό μας όλα τα «ΘΑ» από τις προφορικές συναντήσεις με τα δημοτικά συμβούλια και τους εναλλασσόμενους δημάρχους. Ξέρουμε τον χρόνο που χρειάζεται για την υλοποίηση αλλά ακόμη και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα. Εδώ ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί το ταξίδι. Στην πραγματική κάλπη, ας τα σκεφτούμε όλα λίγο παραπάνω και ας πράξουμε εμείς τι πραγματικά θέλουμε. Στην πραγματική κάλπη όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη. Οι ΠοδηΛάτρεις θα είναι δίπλα σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή που δεν υπόσχεται, αλλά υλοποιεί. Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τις μελέτες μας. Αλλά θα είναι και πάντα απέναντι στην αδιαφορία και στα μεγάλα λόγια που ακούμε καθημερινά, όπως μέχρι τώρα.

 

\"\"

Με τις δράσεις που δεν θα περνάν απαρατήρητες και μοναδικό σκοπό έχουν να αφυπνίσουν και να ταρακουνήσουν την τοπική κοινωνία, προσπαθώντας να περάσουν τον ιό της ποδηλατικής κουλτούρας, που μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει. Το φεγγάρι στη ρόδα είναι η ετήσια απόδειξη ότι υπάρχουμε και υπάρχει κόσμος να μας ακολουθήσει μέσα από το πετάλι. Με διασκέδαση, με άθληση, με οικονομία και όλα τα υπόλοιπα που μας παρέχει το ποδήλατο. Για άλλη μια χρονιά, διοργανώθηκε ένα ποδηλατικό παιχνίδι πόλης, μόνο με τη θέληση των ΠοδηΛάτρεων. Μέσα από τη συλλογικότητα μας, χωρίς καμία βοήθεια από χορηγούς και πολιτεία, παρά μόνο την καλή διάθεση μας και την βοήθεια αρκετών ομάδων και επαγγελματιών της πόλης , που έχουν τη δική μας φιλοσοφία.

Το φεγγάρι στη ρόδα θα συνεχίσει να διοργανώνεται έτσι όπως έχουμε μάθει μόνο με όσους θέλουν απλά να προσφέρουν και καταλαβαίνουν ότι και αυτό προσφέρει σε όλους, πάντα ακολουθώντας το όραμα του εμπνευστή του, που θα είναι πάντα κοντά μας αυτή τη μέρα. Δίνουμε το ραντεβού μας στην πανσέληνο του Μάιου του 2015 με το 8ο επεισόδιο του φεγγαριού στη ρόδα. Θα είμαστε όλοι εκεί. ΠοδηΛάτρεις  

Ευχαριστήρια Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που χωρίς την βοήθεια σας το «φεγγάρι» δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Για την οργάνωση: – Τους 800+ παίκτες που μας τίμησαν και περίμενα υπομονετικά να τελειώσουν οι εγγραφές στην αγορά – Όλους τους εθελοντές ΠοδηΛάτρεις που κατέθεσαν ψυχή – Την γραμματεία που έχει εξελίξει τις εγγραφές σε παιχνιδάκι, όσες κι αν είναι – Τον Ερυθρό Σταυρό που με όλο του το δυναμικό, βρισκόταν παντού – Την τροχαία για το κλείσιμο του δρόμου στην εκκίνηση – Τους οδηγούς των αυτοκινήτων για την υπομονή τους – Το περίπτερο της αγοράς και της τριμάρτυρης για το ρεύμα – Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΔίκτυοFM, Musicbox, SuperFM, ΚρήτηFM, D-Code με τους παραγωγούς τους, που στήριξαν το παιχνίδι – Τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΥΔΩΝ και ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για την προβολή. – Τους σχολιαστές του ραδιοφώνου για το χιούμορ τους και τις μουσικές τους. – Το κινηματογραφικό εργαστήρι Χανίων για την κινηματογράφηση του Φεγγαριού – Το Νίκο Μαρνελάκη για τον γερανό και την μεταφορά υλικών που χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε την ….υπερπαραγωγή στο κλείσιμο. – Τα Σιγανά Ποτάμια για την μικροφωνική και τα ηχητικά. – Το Bike Planet και τον Γιώργο Καραπαναγιώτη για το συνεργείο του στην αγορά – Τον Δημήτρη Μπαρνιά και στούντιο Diapason για το διαφημιστικό σποτ. – Το Χαρτοπωλείο Ρόμβος για τις εκτυπώσεις – την κατάληψη Ρόζα Νέρα για τα θρανία και τις καρέκλες – Το λιμενικό που για άλλη μία χρονιά προέβαλε αντίσταση για δρώμενο του λιμανιού αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις – Τον Δήμο Χανίων που ευτυχώς λόγω εκλογών δεν μας ενόχλησε καθόλου και έτσι διακοσμήσαμε με ψηφιδωτά ψηφοδέλτια την πρόσοψη του. Επειδή εμείς ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Για τα δρώμενα: – Τον Σύλλογο Φίλο Αστρονομίας Κρήτης – Τον Ιστιοπλοϊκό και τον Νεώριο Μόρο – Την φωτογραφική ομάδα Φωτοσκίαση του πολυτεχνείου Κρήτης – Την ομάδα της Σοφίας Πατέλη – Την ομάδα της Κικής Ρίζου – Την ομάδα της Αναστασίας Πολίτη – Την μουσική ομάδα passé-pARTout – δράσεις μετά μουσικής και βέβαια – Τον Fred και την Νικολέτα για το καταπληκτικό σόου στο φινάλε Για τα δώρα: – Ο ποδηλάτης (Δημοκρατίας 72) – Ποδηλατάκι Κυδωνίας 6 – Ποδηλατοδρόμιο Αποκορώνου 154 – Ζαφειρακης Μ. Μπότσαρη 90 – Μόρτογλου Κισσάμου 204 – Sport & Bikes Αποκορώνου 68-70 – το Ποδηλατάδικο τ’ Αντώνη Κισσάμου 208 – Bike Planet Κουνουπιδιανά – Τα καταστήματα εστίασης: – Τζίτζηκας (Αρμένους Αποκορώνου) – Τερτίπι (Σήφακα 19) – Μικιό (Σκουφών 24) – Ζαχαρη & Αλατι (Κισσαμου 104)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook