Από τις 7.00 άνοιξαν οι κάλπες και στα 1295 εκλογικά τμήματα της Κρήτης, με τη διαδικασία να εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ευτράπελα.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00 το βράδυ και από εκεί και πέρα η διαδικασία θα χωριστεί σε δυο μέρη.

Πρώτα θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων των συνδυασμών και σε δεύτερο χρόνο η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων συμβούλων.

Τα θέματα που έχουν προκύψει είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου και γι΄αυτό αντιμετωπίσιμα.

Τα ζητήματα φαίνεται ότι εμφανίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Χανίων και Ηρακλείου, ενώ στην ενότητα Ρεθύμνου και Λασιθίου δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής προβλήματα.

Δυο δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν εμφανίστηκαν

Διαδικαστικό θέμα προέκυψε με 2 δικαστικούς αντιπροσώπους, χωρίς αυτό όμως, να αποτελέσει εμπόδιο στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Ο πρώτος έφτασε με καθυστέρηση σε εκλογικό τμήμα των Χανίων, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι υπεύθυνοι που έχουν το συντονισμό της διαδικασίας.

Ο δεύτερος δεν παρουσιάστηκε σε εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου. Ωστόσο, είχε ενημερώσει ότι υπήρχε κώλυμα και δεν θα κατάφερνε να παραστεί για λόγους υγείας, έτσι τοποθετήθηκε στη θέση του αναπληρωτής.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος στη Γαύδο, είχε φτάσει από χθες το μεσημέρι στο ακριτικό νησί με το καθιερωμένο δρομολόγιο της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Τσίμα – τσίμα το εκλογικό υλικό

Οι σάκοι με το εκλογικό υλικό βρίσκονταν από νωρίς στα τμήματα, ωστόσο το υπουργείο φαίνεται ότι έστειλε φακέλους ακριβώς βάσει του αριθμού των εκλογέων, χωρίς να στείλει εφεδρικά!

Ωστόσο, η έλλειψη αυτή αντιμετωπίζεται με την… αλληλοκάλυψη των τμημάτων σε φακέλους.

Ψηφοδέλτια συνδυασμών

Σε δυο τμήματα στα Χανιά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι το πρωί ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια ενός συνδυασμού.

Το θέμα αποκαταστήθηκε αμέσως χωρίς να έχει προκύψει καν πρόβλημα στην ψηφοφορία.

Τώνια Λιοδάκη

[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook