Αντίθετος στην λήψη μέτρων που θα είχαν ως αποκλειστικό σκοπό να απομειώσουν την αξία του ευρώ και όχι να διορθώσουν τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Ευρωζώνης εμφανίσθηκε σήμερα Δευτέρα ο Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης Γιενς Βάιντμαν.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη ο Βάιντμαν είπε πως η ενίσχυση του ευρώ προέρχεται από την αύξηση των διεθνών επενδύσεων στην Ευρωζώνη και είπε πως θα ήταν «κοντόφθαλμο» στις όποιες αποφάσεις πολιτικής να ληφθεί υπόψη μόνο η μια πλευρά της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Ο Βάιντμαν τόνισε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία έχει αντίκτυπο στον πληθωρισμό, ωστόσο αποσαφήνισε πως η θέσπιση στόχου στη συναλλαγματική ισοτιμία (όπως έκανε η Ελβετία) θα συγκρουόταν με την εντολή της ΕΚΤ να διατηρεί τη σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη.
«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να διασφαλίσουν ανταγωνιστικές οικονομικές δομές αντί να βασίζονται στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ», είπε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.
Τη Δευτέρα στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,16% και διαμορφώνεται στα 1,3720 δολάρια.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook