Ξεκάθαρο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ έκανε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.
Με αφορμή την παρουσία στο δεύτερο γύρο για το δήμο Πάτρας του υποψήφιου του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την «χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη» στήριξή του γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού».
Απευθυνόμενος, δε, στους κομμουνιστές «που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος» τους ζήτησε να κάνουν το χρέος τους «ανεξάρτητηα από διαφορές και διαφωνίες».
Καρφώνοντας, μάλιστα, την ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία με απόφαση της κεντρικής της επιτροπής κάλεσε τα μέλη του κόμματος να μην ψηφίσουν στη λογική «του μικρότερου κακού», ανέφερε με νόημα ότι αυτοί οι πολίτες που θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ «θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ\’ αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους». 
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο κ. Τσίπρας κάλεσε «κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ» να στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να υπάρξει μια σαρωτική νίκη στις ευρωεκλογές με την οποία, όπως είπε, «δε θα μπορέσουν να σταθούν ούτε μέρα παραπάνω». 
Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά «είτε αυτούς που είχε επιλέξει από την αρχή, είτε αυτούς που έσπευσε χθες να επιλέξει» επικρίνοντας τη στήριξη στα πρόσωπα των κ.κ. Σγουρού και Καμίνη.
Επέμεινε, τέλος, στα περί δημοψηφίσματος λέγοντας ότι «δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σαμαρά, με τον Βενιζέλο αλλά με την ίδια την Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι: με τα μνημόνια ή με την εθνική κυριαρχία. Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με την πολιτική της καταστροφής ή με την ανατροπή της».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook