Για 9η χρονιά, πραγματοποιείται και φέτος το 9ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης Χανίων, στις 28 και 29 Ιουνίου, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Σε σχετική ανακοίνωση απο το Κοινωνικό Στέκι Χανίων αναφέρονται τα εξής:

"Σαν κεντρική στιγμή συνεύρεσης των κινημάτων της πόλης και προβολής του κόσμου που ονειρευόμαστε, το φετινό φεστιβάλ θα έχει θεματική τη Mare Nostrum, τη θάλασσά μας.

Τα τελευταία χρόνια η Μεσόγειος έχει αναδειχθεί σε επίκεντρο του παγκόσμιου κοινωνικού γίγνεσθαι. Από τις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες, την πτώση των καθεστώτων, τις διεθνείς επεμβάσεις και τους πολέμους καθώς και τα εκατομμύρια νεκρών και προσφύγων που ακολουθούν· από τους κοινωνικούς αγώνες, την επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τη φτωχοποίηση των λαών, την περιστολή κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, και την περιβαλλοντική καταστροφή, όλα καταλήγουν στο ότι οι εξελίξεις έχουν επιταχυνθεί στη θάλασσά μας.

Στο κέντρο της Μεσογείου λοιπόν, σε έναν από τους τόπους που φτάνουν καραβιές προσφύγων του πολέμου και δίπλα στο σημείο ρίψης των χημικών της Συρίας, ας βρεθούμε όλοι να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, απέναντι στους εφιάλτες του παρόντος και του μέλλοντος που έρχεται.

Καλούμε συλλογικότητες, φορείς, συνελεύσεις, κινήματα, τους αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες της πόλης, να συμμετέχουν και φέτος στη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ."