Με χαρακτηριστική άνεση έδρασαν οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο κτίριο της Μητρόπολης Λάρισας και «σήκωσαν» χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το βαρύ χρηματοκιβώτιο, το οποίο μάλιστα μετέφεραν με… καροτσάκι! Ο κόπος τους πήγε… στράφι, όμως, καθώς δεν βρήκαν μέσα αυτά που ήλπιζαν.
Οι εισβολείς παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου της Μητρόπολης στο Επισκοπείο και άρπαξαν από το ισόγειο το χρηματοκιβώτιο που, προφανώς, φόρτωσαν σε ένα όχημα το οποίο είχαν φέρει μαζί τους και είχαν σταθμεύσει σε αθέατο σημείο. Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τους υπεύθυνους της Μητρόπολης, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν μόνο 1.500 ευρώ σε κέρματα και διάφορα έγγραφα.
Την οργή των κατοίκων της κωμόπολης Υπάτη στην Φθιώτιδα προκάλεσε η λεηλασία που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης από «κυνηγούς» χαλκού, οι οποίοι ρήμαξαν περισσότερα από 60 μνήματα! Οι ιερόσυλοι βάνδαλοι ξήλωσαν τα μπρούτζινα καντήλια και τα ανθοδοχεία που υπήρχαν στους τάφους, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα μάρμαρα. Οι συγγενείς που πήγαν να περιποιηθούν τα μνήματα των δικών τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφή και ζήτησαν τη βοήθεια της τοπικής Αστυνομίας, οι έρευνες της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook