To Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκεφθηκε σήμερα, τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας και είχε συναντήσεις με την διοίκηση , τους εργαζόμενους, αλλά και ασθενείς. Παράλληλα επισκέφθηκε τον αθλητή με αναπηρία Γ. Σηφάκη και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του.

Τον κ.Σεραφείμ Τσόκα ενημέρωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, κ. Νίκος Χαριτάκης, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κορυφαίου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Κρήτης, ενώ από την πλευρά του ο κ.Τσόκας δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά, όπως έκανε και κατά το διάστημα της θητείας του στην Περιφέρεια Κρήτης ως Γ.Γ, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου αλλά και γενικότερα στον τομέα Υγείας στο νησί.

Άλλωστε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως ΓΓ της Περιφέρειας Κρήτης έγινε το κτίριο της Καρδιοχειρουργικής κλινικής με την προσθήκη 4ου ορόφου, προϋπολογισμού 5.150.000 ευρώ .

Επίσης τότε εγκαταστάθηκε και λειτούργησε ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής καθώς και η νέα γ-camera αλλά και έγιναν και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων στο νοσοκομείο που βοήθησαν αποφασιστικά στην αναβάθμιση της υγείας στην Κρήτη.

Ο κ. Τσόκας κατά τις επαφές του στο ΠΑΓΝΗ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του συνδυασμού ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την υγεία, καταθέτοντας τις δικές του πρωτοποριακές θέσεις και προτάσεις για να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια τα θέματα της υγείας, με βάση τον \”Καλλικράτη\”.

Παράλληλα, επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :

-Προστασία και προαγωγή της υγείας με δωρεάν εμβολιασμούς σε ανασφάλιστους και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, συγχρόνως με την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης υγείας, αλλά και την αποτελεσματική άσκηση αρμοδιοτήτων υγειονομικού ελέγχου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

-Αξιοποίηση στο έπακρο των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για να θωρακιστεί σωστά ο πληθυσμός της Κρήτης.

-Εφαρμογή μιας Κοινωνικής Πολιτικής, ίσης αντιμετώπισης των πολιτών και ενίσχυσης των πιο αδύναμων με την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ κτλ).

-Στους ανασφάλιστους θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας και να έχουν πρόσβαση σε Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία ευθύνης μας.

-Δημιουργούμε τα Ανοικτά Κέντρα Προστασίας της Υγείας (ΑΚεΠΥ) σε συνεργασία με τους Δήμους για να παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προς όλους τους κατοίκους, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για την αντιμετώπιση των μικροτραυματισμών και ελασσόνων προβλημάτων, αλλά και παροχή συμβουλευτικής φροντίδας. Επιπλέον, αναβαθμίζουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, όπως τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης.

-Αναπτύσσουμε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και ενισχύουμε το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας Κρήτης, ενός σύγχρονου και επιστημονικά άρτιου μηχανισμού για την προάσπιση και την προστασία της υγείας των πολιτών, που θα υποστηρίζει την Εθνική Στρατηγική για τη Δημόσια Υγεία και την εν γένει εθνική πολιτική υγείας. Θα είναι βασισμένο στα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και εναρμονισμένο με τις αρχές και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή Δημόσιας Υγείας και θα λειτουργεί στο πλαίσιο ενός δικτύου Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, με στόχο την επαγρύπνηση και επιτήρηση της Δημόσιας Υγείας από κάθε κίνδυνο και απειλή, την υπεύθυνη πληροφόρηση της πολιτείας, καθώς και την προάσπιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

-Εφαρμόζουμε προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής σε μαθητές, ευπαθείς ομάδες, ώστε να καλύπτονται επαρκώς όλοι οι κάτοικοι με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων μας.

Μετά τις συναντήσεις και τις επαφές του κ. Τσόκα στο ΠΑΓΝΗ ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ κ. Δημήτρης Κολυβάς δήλωσε :

“O υποψήφιος περιφερειάρχης Σεραφείμ Τσόκας, μαζί με στελέχη του συνδυασμού επισκεφθηκαν σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Συναντηθήκαμε με τον διοικητή κ. Χαριτάκη και άλλα μέλη του ΔΣ και τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία.
Μαζί τους είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και θα πρέπει να τονίσουμε ότι είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός ο οποίος έχει πρόταση να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια τα θέματα της υγείας, γιατί πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης» και να αναλάβουμε εμείς τις τύχες του Κρητικού λαού.
Το θέμα της υγείας είναι πολύ σημαντικό και κυρίως για την κοινωνική προστασία, ώστε πραγματικά κανένας Κρητικός να μην είναι μόνος του. Και να έχουν όλοι πρόσβαση στην υγεία και στις δομές τις κοινωνικές ώστε μην υπάρχει πια αποκλεισμός και να προχωρήσουμε στο μέλλον ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο για τον κάθε Κρητικό, χωρίς ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι μέλημα μας. ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook