ΕΥΘΕΙΑ πολιτική παρέμβαση σε δύο άξονες και με αιτούμενο να αποφευχθεί έστω η επίσημη πτώχευση της χώρας, καθώς «η ουσιαστική έχει συντελεστεί εδώ και έναν χρόνο», αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο κατά την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος εκπροσωπώντας το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και μετά από σειρά επαφών και διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν στο παρασκήνιο το προηγούμενο διάστημα, έχει πάρει το «πράσινο φως» για να περιγράψει, καταρχήν, τους όρους διαμόρφωσης ενός νέου κοινωνικού ρεύματος που θα πάρει την υπόθεση της αλλαγής στα χέρια του.

Με άλλα λόγια, ο επιχειρηματικός κόσμος που διαπιστώνει ότι οι πολιτικοί αρνούνται να πουν την αλήθεια στον λαό, είναι αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του καλώντας σε συμπόρευση όσους και όποιους ξέρουν ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε δεν είναι για να ικανοποιήσουμε τους δανειστές μας, αλλά για να αλλάξουμε τις δομές και τους τρόπους λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας.

Παράλληλα θα κρούσει για ύστατη φορά τον κώδωνα του κινδύνου στον πολιτικό κόσμο, ζητώντας από την κυβέρνηση αλλά και κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συγκλίνουν στον μεγάλο εθνικό στόχο της αποφυγής της πτώχευσης και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που θα βγάλουν τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο.

Στην κατεύθυνση της εξασφάλισης συναίνεσης, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται το τελευταίο διάστημα, ή της συνευθύνης όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο Δ. Δασκαλόπουλος στην προχθεσινή δημόσια παρέμβασή του, έχει προγραμματιστεί και τετ-α-τετ της ηγεσίας του ΣΕΒ με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης.

Είναι ενδεικτικό ότι η εφετινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γενική συνέλευση δεν θα περιοριστεί στην εκφώνηση μιας ομιλίας αλλά ο A. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα με τους κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Ευθύμιο Βιλάδη, Γιάννη Γιώτη, Αναστάσιο Καλλιτσάντση, Χάρη Κυριαζή, Θανάση Λαβίδα, Θεόδωρο Φέσσα, Χρήστο Κομνηνό, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Ευριπίδη Δοντά, Νίκο Καραμούζη, Φαίδωνα Κουνινιώτη, Πάνο Κυριακόπουλο, Γιάννη Κωστόπουλο, Αλέξανδρο Μακρίδη, Απόστολο Μητσοβολέα, Ηλία Πανιάρα, Ιωάννη Στεφάνου, Χρήστο Τσάγκο και Διονύση Νικολάου.

Σε αυτό το κλειστό γεύμα είναι απολύτως βέβαιο ότι οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου θα ζητήσουν από τον κ. Σαμαρά να αναλάβει τις ευθύνες του για την εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης της λειτουργίας της χώρας. Με άλλα λόγια, για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά και την αναδιοργάνωση του κράτους.

 Σε διαφορετική περίπτωση «θα πεινάσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά προχθές ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει ακόμη πιο σκληρή γλώσσα στη μεθαυριανή συνέλευση.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, θα διαπιστωθεί ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο και πως μετά από ένα χρόνο θυσιών του λαού βρισκόμαστε και πάλι ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία.

Θα αναζητήσει τα αίτια και τις ευθύνες της κατάστασης αυτής επικεντρώνοντας τα πυρά του στην αβουλία του κομματικού συστήματος να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος. Το πολιτικό σύστημα, θα υποστηρίξει ο κ. Δασκαλόπουλος, εξαρχής απέφυγε να πει όλη την αλήθεια στον λαό σχετικά με το βάθος της κρίσης, την έκταση της προσπάθειας και τις θυσίες που απαιτούνται για την αντιμετώπισή της.

Eπίσης θα στηλιτεύσει την όψιμη προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να βρει σημεία συνεννόησης όταν όμως πρώτα έχει καλλιεργήσει τεχνητή πόλωση.

Εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο που παρακολουθεί με αφωνία την προσπάθεια για ανακατάταξη της οικονομίας, θα εκφράσει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η ποιότητα, το ύφος και το ήθος της κομματικής αντιδικίας έχουν αποξενώσει τους πολίτες από την απαιτούμενη προσπάθεια. Αυτή ακριβώς η κατάσταση έχει επιπλέον εξαντλήσει την ανοχή της βουβής πλειοψηφίας.

express.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook