40 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αντάρτες που σημειώνονται στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με φιλορώσο αντάρτη.
Ο άνθρωπος αυτός, περίπου 30 ετών, μίλησε στο Ρόιτερς την ώρα που μαζί με καμιά δεκαριά άλλους αυτονομιστές έφευγαν οδικώς από νεκροτομείο κοντά στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου οι αυτονομιστές μάχονται κατά των ουκρανικών δυνάμεων μετά την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης χθες Δευτέρα.
Τον απολογισμό των 40 νεκρών ανακοίνωσε ο ο δήμαρχος της πόλης, ενώ ένας αντάρτης είπε πως οι απώλειες από την πλευρά των ανταρτών είναι τουλάχιστον 29.
Ο δήμαρχος Αλεξάντρ Λουκιαντσένκο δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι μετρήθηκαν τα πτώματα 38 ανθρώπων που συμμετείχαν στις συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο. Δεν είναι σαφές πόσοι απ\’ αυτούς είναι αντάρτες, δήλωσε, προσθέτοντας πως σκοτώθηκαν επίσης δύο άμαχοι.
Ο Ντίμα Γκάου, ένας αυτονομιστής μαχητής, δήλωσε προς το Ρόιτερς: \”Έχουμε 29 ή 30 νεκρούς από την πλευρά μας, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη ο τελικός απολογισμός\”.
Αυτός είναι ο πρώτος απολογισμός των θυμάτων του τελευταίου αυτού ξεσπάσματος βίας, μία μέρα μετά τις εκλογές στην Ουκρανία τις οποίες οι αυτονομιστές κατάφεραν να μποϊκοτάρουν σε μεγάλο τμήμα του Ντονέτσκ.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook