Μικρός στο… μάτι, αλλά «μεγάλος» στη δράση αποδείχθηκε ένας ανήλικος που επί έξι ολόκληρους μήνες ταλαιπωρούσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων στη Μυτιλήνη και σε διάφορες περιοχές της Λέσβου με τις διαρρήξεις που έκανε μαζί με έναν συνεργό του, αλλά και τους αστυνομικούς που αναζητούσαν τα ίχνη τους!
Ο 14χρονος διαρρήκτης και ο 21χρονος Αλβανός εντοπίστηκαν τυχαία να κινούνται πεζοί στην πόλη της Μυτιλήνης και υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Το κατσαβίδι και ένα γάντι που βρέθηκαν πάνω τους, ήταν αρκετά για να θεωρηθούν ύποπτοι και να προσαχθούν στην Ασφάλεια για προανάκριση. Λίγες ώρες αργότερα, ομολογούσαν τη μια μετά την άλλη 21 διαρρήξεις που είχαν διαπράξει σε καταστήματα και επιχειρήσεις στη Μυτιλήνη και τις περιοχές Καλλονή και Πάμφιλα, παραβιάζοντας τις εισόδους.
Στο σπίτι των δυο νεαρών βρέθηκαν έξι φορητοί υπολογιστές, δεκάδες πακέτα τσιγάρων και είδη καπνού, καθώς και διάφορα προϊόντα κομμωτηρίων η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 20.000 ευρώ! Μαζί τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης όπου τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές, οδηγήθηκε και ο 42χρονος πατέρας του 14χρονου που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε και δικαστική απόφαση για άλλο ποινικό αδίκημα. Όσο για τον 21χρονο, ερευνάται αν βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook