Στα ψηφιακά ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση περίπτωσης διαδικτυακής απάτης σε βάρος 23χρονης, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση των διαδικτυακών ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της έκνομης ενέργειας, 31χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απάτης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ανήρτησε ταξιδιωτική προσφορά, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αφορούσε υποτιθέμενο ταξίδι δύο ατόμων σε χώρα της Ευρώπης, έναντι χρηματικού ποσού. Τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική προσφορά, έπειτα από σχετική διαδικτυακή περιήγηση, εντόπισε η 23χρονη, η οποία ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 31χρονο.

Ο τελευταίος της υπέδειξε αρχικά τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καταθέσει ποσό, ύψους (900) ευρώ, στη συνέχεια όμως, λόγω αποτυχίας της κατάθεσης, την προέτρεψε να αποστείλει τα χρήματα μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, γεγονός που έπραξε το θύμα, χωρίς ωστόσο να λάβει ουδέποτε τα εισιτήρια για το ταξίδι. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

seleo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook