Τρεις υπερσύγχρονες θερμοκοιτίδες αποτελούν από σήμερα στα Χανιά, την προσωρινή \”εστία\” που θα μπορεί να φιλοξενεί με ασφάλεια όσα νεογνά χρειάζονται μια επιπλέον ιατρική αγκαλιά στις πρώτες στιγμές της ζωής τους.

Μάλιστα, πρόκειται για \”ναυαρχίδες\” στο είδος τους, μια και στην Ελλάδα δε λειτουργούν άλλες τόσο σύγχρονες θερμοκοιτίδες ούτε σε δημόσια ούτε σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Οι θερμοκοιτίδες που είναι διπλής λειτουργίας και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως ανοιχτού και ως κλειστού τύπου, είναι προηγμένης τεχνολογίας με πρώτο έτος κυκλοφορίας το 2013.

\"\"

\"\"

\"\"

Οι τρεις αυτές θερμοκοιτίδες βρίσκονται από σήμερα στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Χανίων και ουσιαστικά πρόκειται για εξοπλισμό \”πολυεργαλείο\” που παρέχει άπειρες δυνατότητες στο ιατρικό προσωπικό.

\"\"

\"\"

Εκτός από τις θερμοκοιτίδες το νοσοκομείο παρέλαβε επίσης έναν υπέρηχο και μηχανήματα φωτοθεραπείας για τη μονάδα νεογνών. Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η αγορά ενός αναπνευστήρα και δύο θερμοκοιτίδων απλού τύπου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ωστόσο, αναμένεται και ο \”βαρύς εξοπλισμός\” του νοσοκομείου με το μαγνητικό τομογράφο.

Το δρόμο για τις προμήθειες αυτές έχει ανοίξει η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στο νέο εξοπλισμό, το μαγνητικό τομογράφο αλλά και το προσωπικό της μονάδας νεογνών, αναφέρθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης:

\"\"
Ο υπέρηχος της μονάδας νεογνών

\"\"
Τα μηχανήματα φωτοθεραπείας της μονάδας νεογνών

Τώνια Λιοδάκη
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook