Για να δελεάσει τους πολίτες της Ουκρανίας, προκειμένου να καταταγούν στο στρατό, ο \”βασιλιάς της σοκολάτας\” και νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένσκο, ανακοίνωσε ότι, όσοι ντυθούν στο χακί, θα αμείβονται με το ποσό των 83 δολαρίων την ημέρα!
Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο \”Kievpost\”, o φιλοδυτικός ολιγάρχης που αναδείχθηκε πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών (25ης Μαΐου), υποσχέθηκε σε όλους όσους αποφασίσουν να στρατευτούν, ότι το ημερομίσθιό τους θα φτάσει τα 83 δολάρια. Σήμερα, οι Ουκρανοί στρατιώτες λαμβάνουν 50 δολάρια όχι την ημέρα, αλλά το μήνα!
Η αιματοχυσία στις ανατολικά της Ουκρανίας, κυρίως στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που έχουν ήδη ζητήσει την προσάρτησή τους στη Ρωσία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 
Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές στην Ουκρανία, ο νέος πρόεδρος της χώρας θέλει να δείξει τις προθέσεις του και την πολιτική που θα ακολουθήσει, ενώ μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών κυρίως στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας. 
Με βάση, πάντως, τη χωλαίνουσα οικονομία της Ουκρανίας, την οποία τονώνουν ενέσεις ρευστότητας της Δύσης, αναμένεται ότι πολλοί Ουκρανοί θα ντυθούν στο χακί.
Αφού ο Ποροσένκο δεν άρχισε να μοιράζει σοκολάτες στο στράτευμα, πάλι καλά…

prorothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook