Τη μνήμη του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο, πριν από οκτώ χρόνια, κοντά στην Κάρπαθο, τίμησαν σήμερα οι κάτοικοι του νησιού στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι δήμοι Καρπάθου και Χανίων.
Στις εκδηλώσεις το \”παρών\” έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και Τσαμπίκα Ιατρίδη, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Χανίων.

\"\"   \"\"

\"\"  \"\"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μίλησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης και ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του ηρωικού σμηναγού, ενώ αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούσαν πτήσεις, τιμώντας τη μνήμη του.

Επίδειξη δύναμης απο το ΓΕΕΘΑ

\"\"

Στο μεταξύ αρκετές ώρες πριν απογειωθούν τα C-130 για τη μεταφορά στην Κάρπαθο της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των βουλευτών που θέλησαν να παραστούν σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του σμηνάρχου Κώστα Ηλιάκη , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος διέταξε την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Νοτίου τομέα. 

Η αποστολή που της δόθηκε ήταν η άμεση αερομεταφορά της με ελικόπτερα στην Κάρπαθο , οχύρωση του αεροδρομίου και ανάπτυξη στο νησί.

Προφανώς το ΓΕΕΘΑ δεν επέλεξε τυχαία το χρόνο και τον τόπο της άσκησης ετοιμότητας. Με μία επίδειξη ισχύος θέλησε να τιμήσει τον Κώστα Ηλιάκη που χάθηκε σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια

(Με πληροφορίες απο το newpost.gr και φωτογραφίες απο την \”Νέα Τηλεόραση\” την οποία και ευχαριστούμε).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook