όσο πλησιάζει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, τόσο θα φουντώνουν τα σενάρια και τα ερωτηματικά των μελών, που αφορούν την επικείμενη αναδιάρθρωση  των πρωταθλημάτων. 
Όπως βγαίνει από το ρεπορτάζ, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, αποφασίστηκε, για το ποια θα είναι η τελική πρόταση που θα παρουσιαστεί στις αρχές του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση θα λέει τα εξής: 

Τα πρωταθλήματα της Football League 2 και της Δ\’ Εθνικής, θα διεξαχθούν κανονικότατα την περίοδο 2011-2012, ωστόσο στην Δ\’ Εθνική, ναι μεν θα υπάρχουν δέκα όμιλοι, που θα μετέχουν όμως 14 ομάδες. 
Για την περίοδο 2012-2013, δεν θα προταθεί ενοποίηση των δύο κατηγοριών, αλλά μείωση των ομίλων της Δ\’ και συγχρόνων των ομάδων. Οι δέκα όμιλοι θα μειωθούν σε έξι και οι 160 μετέχοντες θα πέσουν στους 96. Φημολογείται πως ο όμιλος της Κρήτης δεν θα πειραχθεί και πολύ καθώς ενδέχεται να του προσθέσουν, μόνο τις ομάδες των νήσων. 
Αυτό σημαίνει ότι, από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν οκτώ ή εννέα ομάδες, για να προκύψουν οι έξι όμιλοι με 16 ομάδες έκαστος την περίοδο 2012-13. Όσον αφορά στους υποψήφιους για άνοδο, τόσο από την Δ\’ Εθνική όσο και από το τοπικό, οι πρωταθλητές της Δ’ Εθνικής δεν θα ανέβουν απευθείας, αλλά θα γίνουν αγώνες μπαράζ. Αγώνες μπαράζ θα γίνουν και μεταξύ των πρωταθλητών των ενώσεων ανά περιφέρεια, προκειμένου να ανέβει ο απαραίτητος αριθμός ομάδων στη Δ’ Εθνική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook