Με βαριές καταγγελίες για τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και οξείς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο λειτουργίας του, υπέβαλε την παραίτησή της από το Δ.Σ του Συλλόγου η Ιωάννα Μπινιά.

Με μια λιτή αλλά άκρως καυστική και οξεία ανακοίνωση, η κ. Μπινιά, κατήγγειλε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου, η ψηφοφορία για την έγκριση του διοικητικού απολογισμού έγινε με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και μετά από παρέμβαση πολιτικών γραφείων, προκειμένου να γίνει δεκτή πάση θυσία η \”εξουσιοδότηση\” εκπροσώπησης των δικαιωμάτων του Συλλόγου στον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε κ. Κορκίδη.

Η κ. Μπινιά χαρακτήρισε τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων ως \”ένα άβουλο και απόλυτα κατευθυνόμενο όργανο\” και κατέληξε ότι σε έναν τέτοιο Σύλλογο, \”ούτε θέλω ούτε μπορώ να έχω ρόλο\”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Χρησιμοποιώντας οξύς χαρακτηρισμούς και ασκώντας έντονη κριτική στον τρόπο λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, τον οποίο χαρακτηρίζει ως \”ένα άβουλο και απόλυτα κατευθυνόμενο όργανο\”

Η ελπίδα μου ότι η τελευταία Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, θα ήταν η αφετηρία για την μετατροπή του, από ένα άβουλο και απόλυτα κατευθυνόμενο όργανο, σε ένα σύλλογο μαχητικό και διεκδικητικό δεν επιβεβαιώθηκε. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε μια αίθουσα με 30 συμμετέχοντες στην Γ.Σ (όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες) ψήφισαν για την έγκριση του διοικητικού απολογισμού περισσότερα από 80 άτομα.

Άτομα που προφανώς ήρθαν μετά από πρόσκληση ή πίεση φίλων, συγγενών, κουμπάρων ή πολιτικών γραφείων για να ψηφίσουν και μόνο, αυτό που τους είχαν πει, χωρίς να ακούσουν ούτε μία τοποθέτηση. Δηλαδή ήρθαν «αποφασισμένοι», δυστυχώς αυτές οι τακτικές μας γυρνούν στην δεκαετία του΄80, με τους κομματικούς στρατούς.

Κατά την άποψη μου η χθεσινή αποδοχή του διοικητικού απολογισμού ουσιαστικά έδωσε την εν λευκώ εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί, χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, τα δικαιώματα μας, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Βασίλης Κορκίδης. Δηλαδή εξουσιοδοτήσαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Σε ένα τέτοιο σύλλογο ούτε θέλω ούτε μπορώ να έχω ρόλο, αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να παραιτηθώ από το διοικητικό συμβούλιο.

Εύχομαι από καρδιάς να έρθει ξανά η στιγμή που ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων θα αποκτήσει την αίγλη και την θέση που του αξίζει.

Ιωάννα Μπινιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook