Απάντηση σχετικά με την κατάσταση ετοιμότητας της χώρας για την αντιπυρική περίοδο, έδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη. 
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός, από το βήμα της Βουλής, τόνισε αρχικά πως \”Θαύματα, θέλω να σας είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω να κάνω.

Εάν υπάρχει οποιοσδήποτε γνωρίζει με τρόπο θαυματοποιό να χειριστεί τη σεζόν που έρχεται, είναι πάρα πολύ χρήσιμο να ανατεθεί σε αυτόν η κατάσταση. Διότι θα περάσουμε μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Και σας παρακαλώ ειλικρινά, όλους, δεν αναφέρομαι μόνο σε εσάς κυρία συνάδελφε, να έχουμε μία ομόνοια στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Δεν ήρθα εδώ να σας εγγυηθώ, ούτε μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα\”.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας εξήρε την προσπάθεια του πυροσβεστικού σώματος την περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα τόνισε: \”Το καλύτερο που μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και με τα μέσα που έχει η πατρίδα, αυτό μπορώ να κάνω. Και νομίζω -και επανέρχομαι στον προηγούμενο χρόνο- ότι πραγματικά πέρυσι έγιναν εξαιρετικά πράγματα. Εάν θέλετε, πράγματα, τα οποία δεν απεδόθησαν στους πυροσβέστες, δεν διεκδικώ εγώ για εμένα κάτι, δεν πήγα εγώ να σβήσω κάτι\”
\”Εάν θέλετε υπήρχε μία καλή, έξυπνη οργάνωση που έφερε το αποτέλεσμα. Πρέπει όμως αυτά να λέγονται και να προβάλλονται. Και να προβάλλονται όχι μόνο προς αμοιβή αυτών που ενήργησαν γι΄ αυτά, αλλά κυρίως προς δημιουργία αυτού του κοινωνικού ρεύματος εθελοντισμού που θα μπορέσει να συντρέξει τους πυροσβέστες ως κοινωνική στήριξη, ώστε να μπορέσουμε φέτος να καταφέρουμε αυτό που καταφέραμε και πέρυσι\”, συνέχισε ο υπουργός. 
Τέλος, τόνισε πως θα είναι ένα θαύμα το να επιτευχθούν οι επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς: \”Εάν το καταφέρουμε και πάλι με το στόλο γηρασμένο ακόμα ένα χρόνο, με λιγότερα αεροπλάνα, με λιγότερα μέσα θα είναι ένα θαύμα. Μπορούμε όμως αυτό το θαύμα να το πετύχουμε, ξαναλέω με ομόνοια και κοινή αντιμετώπιση. Χωρίς δεν αναφέρομαι σε εσάς προς Θεού μην με παρεξηγείτε- χωρίς μικροψυχία, χωρίς προσπάθεια να πετύχουμε κομματικό όφελος από το ένα ή το άλλο. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε τα μέσα που θα θέλαμε να έχουμε. Το ξέρουμε καλά\”.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook