Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πάνω από 300.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και πλήρως δομημένα οικόπεδα, προκύπτουν με το νέο σύστημα φορολόγησης ακινήτων το οποίο καθιέρωσε από φέτος η κυβέρνηση. 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ενώ και ο συμπληρωματικός φόρος που θα επιβληθεί φέτος με την μορφή ενός νέου ΦΑΠ θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο και συντελεστές φόρου μειωμένους .
Ετσι, ακόμα και ιδιοκτήτες με πολυτελείς κατοικίες ακόμα και σε ακριβές περιοχές θα δουν τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία τους να μειώνεται έως και 23%.
Μειώσεις θα προκύψουν και για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ αποτελούμενη από ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες που έχουν καλύψει πλήρως τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου τους.
Από την άλλη, ο ΕΝΦΙΑ φέρνει αυξήσεις φορολογικών επιβαρυνσεων για φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία που αποτελείται κατα κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη, ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα κι ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια καθώς και γενικότερα για όσους έχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα καθώς και αδόμητα οικόπεδα.
Ο νόμος θα επιβαρύνει με αυξημένους φόρους και τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και όσους έχουν κατοικίες με ημιυπαίθιους που τακτοποιήθηκαν την περίοδο 2010-2013.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook