Αντλίες νερού υπό πίεση χρησιμοποίησε σήμερα η αστυνομία στη βόρεια Ινδία, εναντίον γυναικών κυρίως, που διαδήλωναν για το πρόσφατο κύμα βίας εναντίον των γυναικών, μετά τον πρόσφατο μαζικό βιασμό και τη δολοφονία δύο εφήβων κοριτσιών.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, είχαν συγκεντρωθεί για να απαιτήσουν να δοθεί τέλος στη βία σε βάρος των γυναικών μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα του ομόσπονδου ινδικού κρατιδίου Ούταρ Πραντές, τη Λακνάου. 

Στο κρατίδιο αυτό δύο κορίτσια 12 και 14 ετών υπέστησαν ομαδικό βιασμό και δολοφονήθηκαν.

Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση για να προσπαθήσει να διαλύσει τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ινδική τηλεόραση.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις οικογένειες αυτών των δύο εφήβων και των γυναικών και των κοριτσιών των κοινοτήτων των κατώτερων καστών, οι οποίες γίνονται στόχος και βιάζονται στην αγροτική Ινδία», σχολίασε η Λιζ Γκραντ, η συντονίστρια του ΟΗΕ στην Ινδία.

Το μαρτύριο των δύο νεαρών κοριτσιών έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στον ινδικό και στον διεθνή Τύπο, ενάμιση χρόνο μετά τον μαζικό βιασμό μιας φοιτήτριας της μεσαίας τάξης στο Νέο Δελχί, η οποία κατόπιν είχε υποκύψει στα τραύματά της.

Η σεξουαλική βία δεν σταματά παρά τη σκλήρυνση των ποινών που προβλέπει ο νόμος για αυτά μετά 
το έγκλημα στο Νέο Δελχί, το οποίο είχε προκαλέσει ένα κύμα αγανάκτησης.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Ινδίας στις πρώτες διαδηλώσεις, στα τέλη του 2012, η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού υπό πίεση εναντίον των συγκεντρωμένων ανθρώπων στη Λακνάου.

«Δεν θα ησυχάσουμε, θα συνεχίσουμε, θα τη σταματήσουμε», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μια γυναίκα που συμμετείχε στη διαδήλωση, αναφερόμενη στη βία σε βάρος των γυναικών.

Οι δύο ανήλικες εξαδέλφες βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα νεκρές, κρεμασμένες από ένα δέντρο σε ένα φτωχό χωριό της περιοχής Μπάνταουν του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι είχαν υποστεί πολλαπλούς βιασμούς.

Η οργή κλιμακώθηκε όταν οι πατέρες των δύο κοριτσιών κατήγγειλαν ότι η τοπική αστυνομία αρνήθηκε να βοηθήσει στις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να βρουν τα κορίτσια διότι τα θύματα ανήκαν σε χαμηλή κάστα.

Οι δύο έφηβες δέχθηκαν επίθεση και μαζικούς βιασμούς όταν πήγαν σε ένα χωράφι για να κάνουν την τουαλέτα τους στο σκοτάδι, καθώς το σπίτι όπου έμεναν δεν είχε τουαλέτα. Η αστυνομία ανέφερε ότι αφού τις βίασαν, οι δράστες τις κρέμασαν.

Για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτό το τελευταίο επεισόδιο είναι μια απόδειξη πως οι αρχές στο Ουτάρ Πραντές δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα σεξουαλικά εγκλήματα. 

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, ενώ διατάχθηκε επίσης ομοσπονδιακή έρευνα.

newsbeast.gr