Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα μαθήματα της Σχολής Ιστιοπλοΐας αρχαρίων, που πραγματοποίησε για έναν μήνα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.
Η ενημέρωση του ΙΟΧ:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής ιστιοπλοΐας αρχαρίων που πραγματοποίησε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Η Σχολή διήρκησε έναν ολόκληρο μήνα υπό τις οδηγίες του προπονητή Θανάση Γκιόκα που μύησε τα παιδιά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας εκπαιδεύοντάς τα για το πώς μπορούν να είναι κυβερνήτες σε ένα μικρό σκάφος optimist.

«Τα παιδιά είχαν μια ωραία εμπειρία στη θάλασσα και όλα τους έδειξαν ότι τους άρεσε πολύ. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα γιατί φοβόντουσαν αλλά προς το τέλος των προπονήσεων έδειξαν ότι τους αρέσει η θάλασσα και πως θα συνεχίσουν», τονίζει ο Θ. Γκιόκας.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου ενώ, με το τέλος της, την Κυριακή 1 Ιουνίου δόθηκαν στα παιδιά διπλώματα και μετάλλια. «Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει η νέα Σχολή, ευελπιστούμε με αρκετά νέα παιδιά. Από εκεί και πέρα, ο στόχος είναι να συνεχίσουν τις προπονήσεις και να ενσωματωθούν στην ομάδα των optimist. Μπορούν, εφόσον προσπαθήσουν, να βάλουν τις βάσεις για να εξελιχθούν σε πολύ καλούς αθλητές», σημειώνει ο Θανάσης Γκιόκας.

\"Sxoli-Arxarion2\"

Την απονομή διπλωμάτων στους φερέλπιδες ιστιοπλόους έκανε ο πρόεδρος του Ι.Ο. Χανίων, Μανόλης Μπαρμπόπουλος, που είπε τα εξής: «Ξεκινήσαμε και φέτος όπως κάνουμε κάθε καλοκαίρι, να μυούμε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας όσο γίνεται περισσότερα παιδιά. Η Σχολή είχε έξι παιδιά που ήταν σχετικά λίγα, με τη λογική ότι είχαν μαθήματα. Παρόλα αυτά, η Σχολή πήγε πολύ καλά και όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε με τις επόμενες.  Ο στόχος μέσα από αυτές τις Σχολές είναι τα παιδιά να ξεκινήσουν στην ιστιοπλοΐα και να μάθουν τα βασικά. Στη συνέχεια και εφόσον το άθλημα τους αρέσει, να προχωρήσουν, να αγωνιστούν στις προαγωνιστικές κατηγορίες, να έχουν συμμετοχή στους αγώνες κτλ.».

Αναλυτικά, τα έξι παιδιά που παρακολούθησαν με επιτυχία τα μαθήματα της Σχολής ήταν τα ακόλουθα: Ηρακλής Ροζάκης, Εμμανουήλ Ροζάκης, Ναταλία Ροζάκη, Γιάννης Κατσαπρακάκης, Παυλίνα Κατσαπρακάκη και Μαριάννα Μανιουδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook