Τελευταία ενημέρωση: 22:10

Η χρήση Facebook μέσω του κινητού της τηλεφώνου "έσωσε" βρετανίδα τουρίστρια η οποία "έκανε βουτιά" σε κρημνώδη περιοχή στο Καβούσι της Κρήτης ενώ έκανε πεζοπορία σε δύσβατο σημείο.

Πρόκειται για μια 60χρονη γυναίκα η οποία, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι και ενώ έκανε περίπατο στην περιοχή Πλάτανο, στην Ιεράπετρα, έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε κρημνώδες σημείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να είναι αδύνατη η μετακίνησή της.

Η 60χρονη, μέσω του κινητού της, έστειλε φωτογραφίες σε οικείο της πρόσωπο, ενημερώνοντας για τον τραυματισμό της και το ακριβές σημείο της πτώσης της.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και η Πυροσβεστική και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή της.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Π. Καράμπελλας, η 60χρονη ανέφερε ότι παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή, όμως έχει επαφή με το περιβάλλον και δεν κινδυνεύει η ζωή της. Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.

Τα 10 άτομα που έλαβαν μέρος σε αυτήν, προσέγγισαν το σημείο που είχε εντοπιστεί η 60χρονη, με φορητά μέσα (σχοινιά, φορεία κτλ), προκειμένου να τη μεταφέρουν επειτα με ασφάλεια σε αγροτικό δρόμο από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες συνέδραμε ομάδα εθελοντών διασωστών από τον Αγ. Νικόλαο καθώς και εθελοντές Σαμαρείτες

(φωτο αρχειου)