Δύο πρώην πρόεδροι του Α.Ο. Χανιά, που αποτέλεσαν μαζί με τον Δημήτρη Βιριράκη ουσιαστικά την \”τριάδα\” που οδήγησε διοικητικά τους \”μπλε\” στη Football League, με επιστολή τους κάνουν έκκληση στην νυν διοίκηση της ομάδας να κρατήσει στην τεχνική ηγεσία τον Μουράτ Σεροπιάν.
Η επιστολή του Ντερμανάκη:

«Πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές καθώς και στην ολιγομελή διοίκηση της ομάδας η οποία αξιοποίησε και τα χρήματα της περυσινής ανόδου, κάνω έκκληση στην τελευταία  ως μέλος της οικογένειας του ΑΟΧ να ξεκινήσει επιτέλους συζήτηση ανανέωσης με τον Μουράτ  Σεροπιάν. Μου κάνει δε μεγάλη  εντύπωση ότι συζητιώνται όλα τα υπόλοιπα πέραν του να κρατήσουμε τον προπονητή.

 Για όποιον τον ξέρει καλά χθες ουδέποτε χρησιμοποίησε τη λέξη παραίτηση, παραμένει ως την Παρασκευή στα Χανιά και αυτό λέει πολλά. Το συμβόλαιο του, που εμείς το καλοκαίρι συντάξαμε, έχει λήξει τυπικά από τις 31/5 και το χθεσινό ξέσπασμα του είναι φυσική απόροια του γεγονότος ότι δεν του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, δεν έχει δει να του αναγνωρίζουν οι διοικούντες ή τελοσπάντων κάποιοι από αυτούς -για να μην είμαι άδικος- την προσφορά του.  Δοκούντος του ότι είναι πολύ πιθανό η ομάδα να μη λάβει αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά,λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του σχετικού φακέλλου, συνεπώς να υπάρχει η ανάγκη να αγωνιστεί με πολλά νέα παιδιά.ας σκεφτούν όλοι το καλό της ομάδας και ας του γίνει πρόταση ανανέωσης έστω και τώρα.

Η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη και ο Σεροπιαν είναι (και πάλι) ο κατάλληλος.Είναι κατάλληλος στο να φτιάξει και πάλι μια αξιοπρεπέστατη ομάδα χωρίς μεγάλο μπάτζετ. Είναι κατάλληλος στο να διαχειριστεί και άλλα ζητήματα εκτός του καθαρά προπονητικού. Άλλως ας πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων, ο,τι θετικό έγινε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα με συμβολή όλων.

Επαναλαμβάνω δε, ότι δεν επιθυμώ αυτή τη στιγμή την εμπλοκή μου σε διοικητικά ζητήματα και αλληλοσπαραγμούς.

Κρατήστε τον Μουράτ στην ομάδα, δεν  έχει κλείσει οριστικά πουθενά και είναι εφικτό (ακόμη)  να παραμείνει στα Χανιά με τους κατάλληλους χειρισμούς όχι τόσο σε οικονομικό όσο σε ανθρώπινο επίπεδο, όπως έγινε και πέρυσι.»

Η γραπτή δήλωση Λαγομιτζή:

«Υποχρέωση της διοίκησης είναι να κρατήσει τον αναμορφωτή της ομάδας μας, τον Μουράτ Σεροπιάν στα Χανιά. Σαν σήμερα θυμάμαι το ραντεβού μας στο Υπουργείο πριν δυο χρόνια, που πήραμε την απόφαση να συνεργαστούμε. Θυμάμαι έναν άνθρωπο φιλόδοξο, με καθαρό βλέμμα, που μού δημιούργησε την βαθιά πεποίθηση πως είναι αυτός που μπορούσε να υπηρετήσει το όνειρό μας: να δούμε τον ιστορικό στα σαλόνια. Και μπορεί φέτος να φτάσαμε κοντά αλλά να μην τα καταφέραμε, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, αλλά φαντάζουν ευνόητοι στους γνώστες τουλάχιστον, παρόλα αυτά ο Μουράτ είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή προπονητής που μπορεί και πρέπει να συνεχίσει το έργο του στα Χανιά, επεκτείνοντάς το μάλιστα και σε άλλα επίπεδα. Πεδίον δόξης λαμπρόν υπάρχει. Ας τον κάνουμε Χανιώτη, όπως κάναμε Χανιώτες πολλούς φέτος, που θαύμασαν την περσινή και τη φετινή πορεία μας, που είδαν πως όταν κτίζονται οι ομάδες με αγάπη και με γνώση, τα αποτελέσματα είναι λαμπρά. 
Ήρθε η ώρα της ευθύνης λοιπόν κύριοι της διοικήσεως: ομάδα από το μηδέν φτιάξαμε πρόπερσι, έτοιμη ομάδα εν πολλοίς παραλάβατε πέρσι, έτοιμη ομάδα να συνεχίσετε, βελτιώνοντάς την λελογισμένα και σε συνεργασία με γνώστες του αντικειμένου, με μπροστάρη τον Μουράτ Σεροπιάν!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook