Πληθαίνουν οι φωνές που εναντιώνονται στην εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στη κλειστή λεκάνη της Μεσογείου. Αυτή τη φορά η αντίδραση δεν έρχεται από την Κρήτη αλλά από την Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα, την αντίθεσή του στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και καλεί σε αγώνα όλους τους φορείς της περιοχής, ενώ επισημαίνει πως για το σκοπό αυτό απαγορεύτηκε η αλιεία στην περιοχή από 24 Μαΐου έως 15 Ιουλίου.

Βέβαια στο Flashnews.gr, είχαμε από την αρχή διευκρινίσει ότι η απαγόρευση αλιείας δεν σχετίζεται με την διαδικασία της υδρόλυσης (δείτε εδώ και εδώ)

Ο κ. Βουδούρης σημειώνει ότι «οι αρμόδιοι, όπως η Ελληνίδα επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρία Δαμανάκη, τηρούν σιωπή, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν, συνοδεία 20 πολεμικών πλοίων από διάφορες χώρες, να διασφαλίσουν την υλοποίηση αυτού του επικίνδυνου για την πανίδα της περιοχής εγχειρήματος».

«Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα κόμματα και τους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι παραλιακοί Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σ' αυτή την προσπάθεια, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις» προσθέτει ο κ. Βουδούρης.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «αυτοί που δημιούργησαν τα χημικά και τροφοδότησαν τους πολέμους να αναλάβουν τις συνέπειες και να υποδεχθούν οι ίδιοι τα όπλα μαζικής καταστροφής που παρήγαγαν».

με πληροφορίες από in.gr