Μπορεί το πρόσημο στην τοπική επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο κατά το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους να είναι αρνητικό, καθώς 617 επιχειρήσεις κυρίως μεταποίησης και εμπορίου έβαλαν λουκέτο ελέω οικονομικής κρίσης, ωστόσο ο κλάδος του τουρισμού φαίνεται πως \’\’επιζεί\’\’ παρά την παρατεταμένη ύφεση.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το βιβλίο εγγραφών -διαγραφών του επιμελητηρίου Ηράκλειου, από 1 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις 14 Μάιου, 65 επιχειρήσεις τουρισμού ξεκίνησαν την λειτουργία τους στο Ηράκλειο την στιγμή που λουκέτο έβαλαν μόλις 15.

Το πρόσημο είναι θετικό σε σύγκριση με τους κλάδους εμπορίου, μεταποίησης και υπηρεσιών όπου τα λουκέτα κάνουν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο, όπως άλλωστε είχε παρουσιάσει μέσα από αναλυτικό ρεπορτάζ το flashnews.gr.

Το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις τάξεις ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι κάνουν λόγο για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί της Κρήτης φέτος το καλοκαίρι, ώθησε νέους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στον τουρισμό επενδύοντας σε τουριστική επιχείρηση.

Σύμφωνα μάλιστα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με τις εκτιμήσεις φορέων του τουριστικού τομέα, οι εγγραφές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στο τουριστικό τμήμα αναμένεται να αυξηθούν περί τα τέλη Ιούνη ξεπερνώντας ακόμα και τα περυσινά επίπεδα.

Το άνοιγμα ωστόσο τουριστικών επιχειρήσεων δεν \’\’χρυσώνει το χάπι\’\’ της επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο η οποία βρίσκεται σε \’\’ελεύθερη πτώση\’\’ με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να ασφυκτιά μέσα σ ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook