Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων κ. Νίκο Δασκαλάκη.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης οι αποζημιώσεις που αφορούν την απώλεια παραγωγής στις καλλιέργειες λόγο των καιρικών φαινομένων, και η ενίσχυση των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν.
Παράλληλα ο Βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το ζήτημα που αφορά την αποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά σε Βιάννο και Μεσαρά το 2012 και 2013 αντίστοιχα.
Επίσης έγινε αναφορά στην πορεία και την εξέλιξη των προγραμμάτων του Οργανισμού ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκης ενίσχυσης τόσο του έμψυχου δυναμικού όσο και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. 
Ο κ. Σενετάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα θέματα στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο και στον πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχο ενώ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Δασκαλάκη για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook