Στην πτήση της United Airlines από την πόλη Des Moines προς το Ντένβερ, τριάντα λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος του αεροσκάφους υπέστη καρδιακή προσβολή και οι αεροσυνοδοί αναζητούσαν από τα μεγάφωνα, αν υπάρχει κάποιος από τους επιβάτες, που θα μπορούσε να παράσχει ιατρική βοήθεια στον πιλότο.

Αλλά, εκτός από το πρόβλημα υγείας του πιλότου, για το οποίο προσέτρεξε αμέσως επιβάτις που είναι νοσοκόμα και έτυχε να ταξιδεύει εκείνη την ημέρα με την οικογένειά της, προέκυψε και άλλο ένα πρόβλημα…

\"\"


Η αεροσυνοδός που μίλησε στο μεγάφωνο τη δεύτερη φορά αναζητούσε εναγωνίως κάποιον πιλότο ανάμεσα στους 160 επιβάτες, αφού η συγκυβερνήτης που είχε αναλάβει το αεροσκάφος ήταν εξαιρετικά ταραγμένη, όπως αποδείχτηκε αργότερα.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, Mark Gongol, ο οποίος πιλοτάρει πυρηνικά βομβαρδιστικά και αμέσως έτρεξε στο κόπκιτ του αεροσκάφους, όπου διαπίστωσε πως η νεαρή συγκυβερνήτης ήταν εμφανώς ταραγμένη και χρειαζόταν βοήθεια.

Ο ίδιος ο Gongol δήλωσε αργότερα ότι δεν χρειάστηκε να ανταλλάξουν πολλά λόγια με τη συγκυβερνήτη του αεροσκάφους για να πάρει τη θέση δίπλα της και να οδηγήσουν με ασφάλεια τους 160 επιβάτες στο αεροδρόμιο της πόλης Omaha στη Νεμπράσκα, όπου έκαναν αναγκαστική προσγείωση.

Πάντως, όχι μόνο όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και ο πιλότος που είχε ασθενήσει, σύμφωνα με δηλώσεις του Mark Gongol, φαίνεται ότι έχει αναρρώσει πλήρως.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook