Σχολικά είδη – κυρίως – για τα παιδιά στην Αφρική,συγκεντρώνει ο σύλλογος Συμβολή στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής με την συμπαράσταση και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.
Μάλιστα για τον σκοπό αυτό διοργανώνεται και διήμερο εκδηλώσεων.
Δείτε την ανοιχτή επιστολή έκκληση του συλλόγου:
\”Αγαπητοί συνάδερφοι, αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,
Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της! Για εμάς –τους δασκάλους και εθελοντές του συλλόγου ΣΥΜΒΟΛΗ στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής – αυτό σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για άλλη μια αποστολή αγάπης στη Μαδαγασκάρη, την Ουγκάντα, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα. Πρώτος μας σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να πάνε και την επόμενη χρονιά στο σχολείο, μέσα από τις υποτροφίες των 30€ το χρόνο που αναλαμβάνουν οι φίλοι της Συμβολής, συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση. Ένας δεύτερος σκοπός μας είναι η διοργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων που θα δώσουν μοναδικές ευκαιρίες σε εκατοντάδες φτωχά παιδιά για παιχνίδι, ξεγνοιασιά, ιατρική περίθαλψη, φαγητό, καθαρό νερό, δημιουργικές δράσεις, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και πρόληψη ασθενειών σε συνεργασία με τις τοπικές ορθόδοξες ιεραποστολές. 
Ο τρίτος μας σκοπός είναι να μοιράσουμε σχολικά είδη στα παιδιά της Αφρικής τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα τετράδιο ή μολύβι. Σε αυτό μας το σκοπό χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας! Προτείνουμε να συγκεντρώσετε στο σχολείο σας όλα τα σχολικά είδη που δε χρειάζεστε πλέον και βρίσκονται φυσικά σε καλή κατάσταση. Θα μπορούσατε να μας τα φέρετε τις μέρες που κλείνουν τα σχολεία: 
(α) στη μουσική παράσταση των Alma Libre: «Το Μπαρ το Ναυάγιο» την Πέμπτη 12 Ιουνίου στη Φορτέτζα, (β) στην μουσική βραδιά με τον Ψαραντώνη και άλλους πολλούς καλλιτέχνες την Παρασκευή 13 Ιουνίου στον Κήπο του Αλή Βαφή, (γ) στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (απέναντι από την είσοδο της Μητρόπολης Ρεθύμνου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8 μμ ή (δ) επικοινωνώντας με την εθελόντρια δασκάλα Ειρήνη Παπαχατζή στο 6949288357. 
Παραθέτουμε έναν ενδεικτικό κατάλογο με σχολικά είδη, υλικά που χρησιμοποιούμε στις κατασκηνώσεις και άλλα είδη που χαρίζουν πλατιά χαμόγελα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που θα σας δείξουμε από Σεπτέμβρη όταν με το καλό επιστρέψουμε:
 μολύβια
 στυλό 
 γόμες 
 ξύστρες
 τετράδια
 όργανα γεωμετρίας
 σχολικές τσάντες (όχι με ροδάκια, όχι πολύ βαριές)
 μαρκαδόρους 
 ξυλομπογιές
 δαχτυλομπογιές
 πλαστελίνες
 κιμωλίες
 ψαλίδια, κόλλες
 χαρτόνια, γκοφρέ χαρτί 
 μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, αερόμπαλες, (καλύτερα ξεφούσκωτες) 
 μπαλόνια (τρελαίνονται για μπαλόνια!!)
 υλικά για ομαδικά παιχνίδια, όπως: σκοινάκια, λάστιχο ραψίματος, μπίλιες, σβούρες, παζλ, στόχους με βελάκια, κ.λ.π. (όχι ατομικά παιχνίδια) 
 καραμέλες και γλειφιτζούρια 
 ελαφριά ρούχα, εσώρουχα, μαγιό, σαγιονάρες, πέδιλα
 οδοντόβουρτσες 
 σετ ραψίματος, κλωστές, βελόνες…
 φόδρες για θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς 
 θερμόμετρα, παυσίπονα και υλικά για περιποίηση τραυμάτων.
Τέλος, ένα εξαιρετικό δώρο για τους μεγάλους είναι οι παλιές συσκευές κινητού τηλεφώνου που οι περισσότεροι έχουμε ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι. Τα κινητά είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας στις χώρες τις Αφρικής. 
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και τη δυνατότητά που μας δίνετε να τη μεταφέρουμε πολύ πολύ μακριά εκεί που τα παιδιά την έχουν απόλυτη ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε θερμά,
οι εκπαιδευτικοί & εθελοντές της Συμβολής 
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος O Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Τρούλης Γιώργος Σαϊτάκης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook