Και εκπαίδευση στις… διαρρήξεις περιλάμβανε η ανατροφή που έδινε μια 38χρονη μητέρα στην ανήλικη κόρη της. Μέσα σε λίγη ώρα, με τη βοήθεια της 15χρονης «εκπαιδευόμενης» η… στοργική μάνα διέρρηξε το σπίτι ενός νεαρού στην Κατερίνη και προσπάθησε να κάνει το ίδιο σε άλλα δυο.
Αρχικά, οι δυο τους παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος μιας 20χρονης που απουσίαζε και άρπαξαν από μέσα 115 ευρώ. Στη συνέχεια, επιχείρησαν να διαρρήξουν τα διαμερίσματα ενός 22χρονου και ενός 27χρονου στην ίδια πολυκατοικία, αλλά ένας από τους ιδιοκτήτες τις αντιλήφθηκε και τράπηκαν σε φυγή. Σε μικρή απόσταση, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας, συνελήφθησαν και στην κατοχή της 38χρονης βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα.
Μητέρα και κόρη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης που τους απήγγειλε κατηγορίες για κλοπή και απόπειρες κλοπών, ενώ σε βάρος της 38χρονης σχηματίστηκε δικογραφία και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχουν διαρρήξει και άλλες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.
Ένα ζευγάρι Αλβανών συνελήφθη στα Ιωάννινα, αμέσως μετά την κλοπή ενός πορτοφολιού και μιας φωτογραφικής μηχανής από την τσάντα μιας 29χρονης μέσα στο τεχνικό γραφείο όπου εργάζεται. Την κλοπή έκανε η 25χρονη γυναίκα και τράπηκε σε φυγή μαζί με τον 25χρονο συνεργό της, ο οποίος περίμενε έξω από την πολυκατοικία. Όμως, η υπάλληλος τους είδε και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους συνέλαβαν πριν απομακρυνθούν. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.
Στην ισόγεια μονοκατοικία μιας 76χρονης γυναίκας στη Νικόπολη Πρέβεζας είχε τρυπώσει από την ανασφάλιστη πόρτα στις 15 Δεκεμβρίου του 2013 μια 34χρονη Ελληνίδα και είχε αρπάξει όλες τις οικονομίες της και τα χρυσά κοσμήματά της αξίας 7.000 ευρώ. Η κλοπή εξιχνιάστηκε μόλις τώρα και σε βάρος της δράστιδας σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook