Ανατροπές σημειώθηκαν σήμερα από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την τελική ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας δηλαδή των σταυρών προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης, οι αλλαγές είναι συνοπτικά οι εξής: Στα Χανιά εκλέγεται ο κ. Γιάννης Κυριακάκης (Ανυπόταχτη Κρήτη) και δεν εκλέγεται ο κ.Νίκος Βεστάκης (Κρήτη Πρώτη Δύναμη). Στο Ηράκλειο εκλέγεται ο κ. Γιώργος Μαρής (Κρήτη πρώτη Δύναμη) και δεν εκλέγεται ο κ. Φανούρης Τουπάκης (Κρήτη Μπορούμε).

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, ο συνδυασμός \”Ανυπόταχτη Κρήτη\” κερδίζει μια έδρα και εκλέγεται ως Περιφερειακός Σύμβουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ.Γιάννης Κυριακάκης.

Επειδή όμως η έδρα αυτή προέρχεται απο τα Χανιά, αφαιρείται μια έδρα Χανίων απο τον συνδυασμό \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” του κ. Σταύρου Αρναουτάκη και δεν εκλέγεται ο 10ος στην σειρά που ήταν ο κ.Νίκος Βεστάκης.

Παράλληλα και για να συμπληρωθούν οι 31 έδρες του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού, η \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” κερδίζει μια επιπλέον έδρα στο Ηράκλειομ η οποία αφαιρείται απο τον συνδυασμό \”Κρήτη Μπορούμε\” του κ.Τσόκα.

Έτσι, απο την \”Κρήτη Πρώτη Δύναμη\” εκλέγεται ο κ.Γιώργος Μαρής, ενώ απο τον συνδυασμό \”Κρήτη Μπορούμε\” δεν εκλέγεται ο κ. Φανούρης Τουπάκης.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Ηρακλείου όπως όλα δείχνουν δεν εκλέγεται τελικά δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Κουράκη, ο Αριστείδης Μπολάκης άλλα εκλέγεται από την Αλικαρνασσό ο Ανδρέας Κυπραίος.
Ανατροπή της ανατροπής ωστόσο υπήρξε και στο συνδυασμό του νεοεκλεγέντα δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Ενώ σύμφωνα με την αρχική καταμέτρηση εκλέγονταν ο κ. Αγγελάκης και η κ Κασσωτάκη και τρίτος στην κατάταξη ερχόταν ο κ. Αλεγκάκης ,με βάση τις ανακοινώσεις ανακηρύσσονταν οι κ.Αγγελάκης και Αλεγκάκης , λόγω λάθους του πρωτοδικείου ,και όπως γινόταν αντιληπτό για να κερδίσει την έδρα της η κ. Κασσωτάκη θα έπρεπε να προσφύγει νομικά.
Η υπόθεση ωστόσο με τους συγκεκριμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους δεν έκλεισε εκεί καθώς το θρίλερ της ανακήρυξης τους ή μη συνεχίστηκε για παραπάνω από μία ώρα με το πρωτοδικείο τελικά να επανέρχεται στο θέμα έπειτα από αίτημα του συνδυασμού Λαμπρινού προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα να υπάρχει λανθασμένη καταμέτρηση.
Το πρωτοδικείο αποδέχτηκε ότι υπήρξε λάθος και ότι εκ παραδρομής ανακοινώθηκαν ότι εκλέγονται οι κ. Αγγελάκης και Αλεγκάκης καθώς με βάση την τελική ανακήρυξη τελικά δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ο κ .Αγγελάκης και η κ. Κασσωτάκη .
(Με πληροφορίες απο Νέα Κρήτη)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook