Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει στείλει κι άλλα βομβαρδιστικά της στην Ευρώπη όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Russia Today. Την Κυριακή δύο αεροσκάφη B-2 τύπου stealth έφτασαν στην Ευρώπη για να λάβουν μέρος σε μια στρατιωτική άσκηση και εντάχθηκαν μαζί με τα τρία βομβαρδιστικά B-52 stratofortress που βρίσκονται ήδη στη Βρετανία.

Όλα τα αμερικανικά αεροσκάφη σταθμεύουν στη βάση της RAF στο Fairford, μια βρετανική αεροπορική βάση δυτικά του Λονδίνου.

\"\"




\”Η ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών παρέχει μια πολύτιμη ευκαιρία για την ενίσχυση και τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους και τους εταίρους μας\”, δήλωσε ο Ναύαρχος Cecil Haney, διοικητής, Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ. \”Η εκπαίδευση και η ένταξη των στρατηγικών δυνάμεων δείχνει στους ηγέτες των εθνών μας και στους συμμάχους μας ότι έχουμε τα σωστά αεροσκάφη και την κατάλληλη εμπειρία για να ανταποκριθούμε σε μια ποικιλία πιθανών απειλών και καταστάσεων.\”


Τα βομβαρδιστικά Β-2 βρίσκονται συνήθως στη 509η πτέρυγα της αεροπορικής βάσης Whiteman στο Μιζούρι. Σύμφωνα με δήλωση των αμερικανών τα αεροσκάφη θα διεξάγουν εκπαιδευτικές πτήσεις χωρίς να έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή.



\"\"


 Οι ΗΠΑ έχουν στείλει επιπλέον στρατεύματα στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό σε μια χειρονομία που εχει ως στόχο να καθησυχάσει τους Νατοικούς εταίρους της, ιδίως αυτούς που βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ η στρατιωτική ανάπτυξη απαιτείται για να αποφευχθεί μια πιθανή επίθεση από τη Ρωσία εν μέσω της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, απο την πλευρά της, επικρίνει την συσσώρευση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, αποκαλώντας την στάση αυτη προκλητική. Συμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα Russia Today η Ρωσία θεωρεί ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τα ουκρανικά γεγονότα ως πρόσχημα για επίδειξη ισχύος.








Το B-2 Spirit της Northrop Grumman είναι ένα πολλαπλών χρήσεων βομβαρδιστικό τύπου stealth το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου το1999 στο Κοσσυφοπέδιο. Είχε σχεδιαστεί κυρίως για να παραδώσει τα πυρηνικά όπλα, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως ένα συμβατικό βομβαρδιστικό σε όλες τις μεγάλες στρατιωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν μέχρι και τη Λιβύη.

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook