Με επιτυχία, δυνατές μάχες και τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών, ολοκληρώθηκε η φιλική Ανάβαση Βραχασίου, στην γνωστή και αγαπημένη όλων διαδρομή.

Ο Α.Ο. Κρήτης σε συνεργασία με την ProAction, διοργάνωσαν μια ανάβαση που, αν εξαιρέσουμε τις λίγες συμμετοχές, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μία πρωταθληματική.

Είκοσι έξι οδηγοί εκκίνησαν και απαλλαγμένοι από το άγχος των βαθμών αφού ο αγώνας ήταν φιλικός, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους δεκάδες θεατές που είχαν κατακλείσει τη διαδρομή, τόσο το Σάββατο στα δοκιμαστικά, όσο και την Κυριακή στον αγώνα.

Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, οι ταχύτεροι χρόνοι σημειώθηκαν στην κατηγορία Formula Saloon, κάτι που επαναλήφθηκε εν μέρει και την Κυριακή. Ταχύτερος όλων ο Παναγιώτης Καμπύλης με το Audi A4 STW και ακολούθησε ο Σταύρος Σταμέλος με VW Scirocco.

\"\"
Παναγιώτης Καμπύλης

\"\"
Σταύρος Σταμέλος

Ο Μανόλης Πιτσάκης με Mitsubishi Lancer Evo8, στα δοκιμαστικά του Σαββάτου αντιμετώπισε πρόβλημα στη μετάδοση και κατάφερε να πραγματοποιήσει μόνο ένα σκέλος. Στον αγώνα οδήγησε στο όριο και τερμάτισε 1ος στην ομάδα Α’.

\"\"
Μανόλης Πιτσάκης

Στη 2η θέση τερμάτισε ο νικητής της Α6’ Γιάννης Κακεπάκης με Citroen Saxo, 3ος ο Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης με Mitsubishi Carisma Evo6 και για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο 4ος ο Γιώργος Αναπολιωτάκης με Seat Ibiza Kit Car.

\"\"
Γιάννης Κακεπάκης

\"\"
Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης

\"\"
Γιώργος Αναπολιωτάκης

Σφαγή και για την 5η θέση με το Δημήτρη Κτιστάκη με Peugeot 306 να επικρατεί αφήνοντας τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του το Στέλιο Μιχαηλάκη με Subaru Impreza.

\"\"
Δημήτρης Κτιστάκη

Στην ομάδα Ν’ επικράτησε ο Γιώργος Δήμου με Nissan Micra, αφήνοντας 2ο τον Ηλία Γιαννόπουλο με Renault Clio Sport.

\"\"
Γιώργος Δήμου

Νικητής στην ομάδα Ε’ ο Γιάννης Δαμιανάκης με Peugeot 205, αφήνοντας 2ο το Γιώργο Ιωαννίδη με Citroen AX και 3ο το Μιχάλη Ζερβάκη με Peugeot 205.

\"\"
Γιάννης Δαμιανάκης

\"\"
Γιώργος Ιωαννίδης

Στην κλάση Α5’ επικράτησε ο Μιχάλης Πουλάκης με Toyota Yaris και στην κλάση A6’S ο Αντρέας Περάκης με Peugeot 206.

\"\"
Μιχάλης Πουλάκης

\"\"
Αντρέας Περάκης

Στα «μείον» του αγώνα, που όμως δεν ήταν θέμα οργάνωσης, η απόφαση του αξιωματικού υπηρεσίας της αστυνομίας, που αποφάσισε να κλείσει τη διαδρομή το πρωί, μισή ώρα νωρίτερα από αυτή που είχε ανακοινώσει η οργάνωση, κάτι που ταλαιπώρησε και εξόργισε πολλούς θεατές.

Επίσης μια αδιαθεσία ενός μηχανικού στον χώρο των πιτς και ένα περιστατικό κοντά στην περιοχή του αγώνα είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση και των δύο ασθενοφόρων μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους και την καθυστέρηση εκκίνησης του δεύτερου περίπου μία ώρα.

Δείτε ΕΔΩ τους χρόνους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook