Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και τα 19 τμήματα της Σχολής Γονέων Χανίων που ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Νομό Χανίων από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τις αρχές του Γενάρη μέχρι και τα μέσα του Μαΐου. 
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 18 25ωρα και ένα 50ωρο πρόγραμμα, τα οποία υλοποιήθηκαν στο κέντρο των Χανίων, το Καστέλλι, τον Πλάτανο, το Βάμο, τις Βρύσσες, τα Ασκύφου κ.α. Τις ομάδες παρακολούθησαν γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ηλικιωμένοι, εκπαιδευτικοί και άλλες ομάδες ενηλίκων. 
Όσοι παρακολούθησαν επιτυχώς κάποιο από τα προγράμματα της Σχολής Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα παραλάβουν, μετά το καλοκαίρι, αντίστοιχο πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην εκπαίδευση ενηλίκων, το οποίο εκδίδεται από το Υπουργείο Παιδείας και διανέμεται κατόπιν ανακοίνωσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων. 
Στο πρόγραμμα απασχολήθηκαν συνολικά 16 άτομα, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας, εξειδικευμένοι σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και την εκπαίδευση ενηλίκων γενικότερα. Συγκεκριμένα, τα τμήματα που λειτούργησαν από το Γενάρη μέχρι το Μάιο του 2014 συντόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες: Κατέρη Ευαγγελία, Πευκιανάκη Χρυσή, Παρασκευοπούλου Μαίρη, Μπουζάκη Αφροδίτη, Καλλιοντζή Σοφία, Βαφειάδου Μιράντα, Αποστολοπούλου Έλενα, Σιάνου Θάλεια, Δημοτάκη Άννα, Βασαλάκη Δέσποινα, Φασαράκη Χρυσούλα, Καλλιονάκη Ελένη, Καραγιάννη Πασχαλιά, Ντιάκαλη Μόρφω και Σταμπολάκη Σπυριδούλα. 
Για την υλοποίηση όλων των ομάδων ήταν ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και των Δήμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων του Νομού Χανίων. 
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε επόμενα προγράμματα που προβλέπεται να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβρη και μετά μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση συμμετοχής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων (Μυλωνογιάννη 71-73, στο ισόγειο του Δημαρχείου), Δευτέρα & Τρίτη 10:00-14:00 το πρωί. 
Από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, τις ίδιες ώρες και ημέρες μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις τους όσοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων που πραγματοποιήθηκε πέρυσι την Άνοιξη (Μάιος Ιούνιος 2013) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χώρας, με συντονίστρια την Σοφία Καλλιοντζή και το απογευματινό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε την ίδια περίοδο στο Δεσποτικό Χανίων με την Ειρήνη Μαρκουλάκη ως συντονίστρια. Για τις βεβαιώσεις των υπόλοιπων προγραμμάτων που λειτούργησαν κατά τον Μάιο-Ιούνιο 2014 οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στο φορέα που φιλοξένησε το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: [email protected] και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook