Η οδός Χάληδων, απο την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη και την πλατεία 1866 μέχρι το \”Συντριβάνι\” στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, αποτελεί – ίσως – τον πλέον τουριστικό δρόμο της πόλης των Χανίων.
Είναι ο βασικός δρόμος εισόδου στην παλιά πόλη και κυρίως στο ενετικό λιμάνι, στην \”βιτρίνα\” της πόλης των Χανίων.
Επόμενο και λογικό να χρησιμοποιείται απο τους επισκέπτες που θέλουν να περπατήσουν, αλλά – δυστυχώς – και απο εκείνους, τους συνήθως κατοίκους των Χανίων, που – για διάφορους λόγους – χρησιμοποιούν ρόδες αντί για πόδια.
Όπως καταγγέλουν και οι καταστηματάρχες της περιοχής, αλλά όπως αποδυκνείουν και οι φωτογραφίες, ο δρόμος υποτίθεται ότι μετά τις 11:00 παραμένει κλειστός. 
Η κατάσταση του δρόμου όμως είναι το συνεχές μποτιλιάρισμα και τα παρκαρισμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα να κλείνουν κάθε είσοδο στα πεζοδρόμια και στις λιγοστές ράμπες αναπήρων και παιδικών καροτσιών. 

\"\"

Οι φωνές και οι τσακωμοί είναι καθημερινό φαινόμενο καθώς η διέλευση οχημάτων είναι ανεμπόδιστη όλο το 24ωρο, με τους οδηγούς να κορνάρουν και να μαρσάρουν για να παραμερίσουν οι ανυποψίαστοι τουρίστες. 

\"\"

\”Δυστυχώς, η εικόνα αύτη, της αναρχίας και του \”Αφρικανικού χάους\”  βγαίνει προς τα έξω και μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους ως πόλη και ως κράτος\”, τονίζουν οι καταστηματάρχες επισημαίνοντας πως οι ίδιοι οι τουρίστες το αποκαλούν \”the Greek way\” και δεν είναι λίγοι και αυτοί που ακολουθούν αυτό το παράδειγμα. 

\"\"

Μάλιστα καταγγέλουν πως \”οι σκηνές αυτές γίνονται πολλές φορές μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, η οποία δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει κάτι. Στην είσοδο της Χάληδων από τη Χατζημιχάλη μετά τις 11 υπάρχει ταμπέλα με απαγορευτικό σήμα το οποίο δεν λαμβάνει κανείς υπόψη. Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μετά τις 12:30 το μεσημέρι.\”
Απολαύστε τις:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook