Είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η δακοκτονία τονίζει ο αγροτικός σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων.

Στην ανακοίνωσή του  αναφέρει:

\”Τα προβλήματα στη δακοκτονία δεν είναι καινούρια. Απλά κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται αναλόγως με τη σταδιακή μείωση των κονδυλίων από το κράτος.

Στόχος είναι η δακοκτονία να γίνει ατομική υπόθεση του αγρότη. Και οι μεν ελάχιστοι μεγαλοαγρότες θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος του κόστους, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες δε θα μπορέσουν.

Και μαζί με τα υπόλοιπα βάρη: υψηλό κόστος παραγωγής – χαμηλές τιμές παραγωγού – υψηλά ασφάλιστρα ΟΓΑ-ΕΛΓΑ – χαράτσι στα ακίνητα – χαράτσι ενεργοποίησης δικαιωμάτων από τράπεζα Πειραιώς – ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ, θα οδηγηθεί πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα. Που είναι και στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων όπως απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Παράλληλα με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών στόχος είναι οι αγρότες που δουλεύουν στη δακοκτονία να δουλεύουν με εξευτελιστικά μεροκάματα.

Για να επιτύχουν αυτούς τους δύο στόχους: το ξεκλήρισμα και τα εξευτελιστικά μεροκάματα, στρέφουν τους αγρότες που δεν εργάζονται στη δακοκτονία εναντίον αυτών που εργάζονται κατά το ‘διαίρει και βασίλευε’.

Αυτή είναι η τακτική όλων που αποδέχονται την κυρίαρχη πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης σα δεδομένη.

Απαιτούμε: άμεσα να ξεκινήσει η δακοκτονία από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Αντιπεριφέρειας με αύξηση των κονδυλίων για αποτελεσματική δακοκτονία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook