Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων», παρουσιάζει την παράσταση «Όλα για το σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία», βασισμένη σε κείμενα της Φράνκα Ράμε και του Ντάριο Φο, από τον κύκλο μονολόγων με τον ομώνυμο τίτλο.

Ηράκλειο - Κυριακή 15/6/2014, ώρα 9.30μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ».

Είσοδος με κοινωνικό εισιτήριο. Τα τρόφιμα (μακράς διαρκείας) ή φάρμακα που θα μαζευτούν θα μοιρασθούν σε ιδρύματα της πόλης.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Κοκοτσάκη Ελευθερία – Το ξύπνημα
Καρμπαδάκη Ελένη – Μαμά φρικιό
Ψυλλάκη Χρυσούλα – Μια πουτάνα στο φρενοκομείο
Ραμουτσάκη Μαρία – Μήδεια 
Αθανασοπούλου Έλενα – Θυμάκη Μαρία – Κουκουράκη Εύα – Χορός γυναικών 
Βουτετάκη Κατερίνα – Συνέβη αύριο
Βουτετάκη Αργυρώ – Εγώ η Ούρλικε καταγγέλλω
Σκηνοθεσία: Αθανασόπουλος Νάσος – Φραγκοπούλου Νίκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Παπαδουλάκη Μικέλα
Φωτογραφία: Μπαρούνης Δημήτρης
Μουσική επιμέλεια: Καρμπαδάκη Ελένη
Μακιγιάζ: Αρχοντάκη Μαριλένα, Κονταξάκη Γιάννα – Μαρία, Χαλκιαδάκη Μαριάννα

“Το « Όλα για το σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» είναι ένα θεατρικό έργο με θέμα την κατάσταση της γυναίκας, και ιδίως την σεξουαλική δουλεία της. Η παράσταση βλέπει τα πάντα μέσα από ένα κωμικό, γκροτέσκο πρίσμα. Επιλέξαμε ηθελημένα αυτό το πρίσμα: κυρίως επειδή εμείς οι γυναίκες εδώ και 2.000 χρόνια κλαίμε, αλλά αυτήν την φορά γελάμε μαζί και ίσως να κρυφογελάμε και μετά, επειδή ένας κύριος που γνώριζε πολλά για το θέατρο, κάποιος Μολιέρος, έλεγε: «Όταν πηγαίνεις στο θέατρο και βλέπεις μια τραγωδία, ταυτίζεσαι, συμμετέχεις, κλαις, κλαις, κλαις, κι ύστερα γυρίζεις σπίτι και λες: πόσο πολύ έκλαψα απόψε! ...και κοιμάσαι ανακουφισμένος. Ο πολιτικός λόγος πέρασε από πάνω σου όπως το νερό πάνω στο γυαλί. Ενώ αντίθετα για να γελάσεις -μιλά πάντα ο Μολιέρος- χρειάζεται ευφυΐα, εξυπνάδα. Το γέλιο ανοίγει διάπλατα το στόμα σου αλλά και το μυαλό σου, και στο μυαλό σου χώνονται τα καρφιά της λογικής!». Ευχόμαστε κι απόψε κάποιοι να γυρίσουν σπίτι τους με το κεφάλι τους γεμάτο καρφιά!" 

Franca Rame

Το σωματείο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων», είναι ένας πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σκοπό έχει την καλλιέργεια, παραγωγή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, την μελέτη και την εφαρμογή της θεατρικής τέχνης και επιστήμης ως μέσο για την ηθική και πνευματική ανύψωση του Πολιτισμού της Ελληνικής κοινωνίας.