Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της παραλιακής περιοχής στον Καρτερό προκειμένου να μπει και αυτή στην διαδικασία της πώλησης.
Οι παρατάξεις \”Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες\” και \”Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον Δήμου Χερσονήσου\” διοργανώνουν αύριο Πέμπτη συγκέντρωση μπροστά απο το Ξενία Καρτερού και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
\”Τη διαδικασία του ξεπουλήματος μιας από τις ομορφότερες παραλίες των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου καλεί του Δήμους Χερσονήσου και Ηρακλείου να παραδώσουν το τουριστικό ακίνητο Καρτερού προκειμένου να ξεπουληθεί ένας ακόμα εκλεκτός για τους πολίτες και την κοινωνία δημόσιος χώρος. 
Δεν θα το επιτρέψουμε! Η ακτή Καρτερού-Αμνισού-Τομπρούκ δεν πρόκειται να παραδοθεί ως λεία στα κλειστά ιδιωτικά συμφέροντα. Η ακτή, είναι και πρέπει να παραμείνει, ένας ελεύθερος χώρος θαλάσσιου μπάνιου, αναψυχής και περιπάτου. Είναι μια ακτή με πολλές μικρές τουριστικές μονάδες. Μια ακτή που στηρίζει την μικρή τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Είναι χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αφού περιλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο της Αμνισού, με το Ιερό Διός Θενάτα.
Περιλαμβάνει το ΞΕΝΙΑ ΜΟΤΕΛ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ένα νεώτερο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας που κτίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στη βάση μελέτης του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. 
Καλούμε τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου –παρά τις μεγάλες ευθύνες τους για την εγκατάλειψη που παρατηρείται- να μην ανταποκριθούν σήμερα στα καλέσματα παράδοσης και εκποίησης. Να πρωτοστατήσουν ενάντια στο ξεπούλημα γης, μνημείων και ακτών. Να ηγηθούν -έστω και καθυστερημένα- μιας προσπάθειας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ακτής, να αποκατασταθεί ο χώρος και να χωροθετηθούν χρήσεις συμβατές με την ιστορικότητα, το φυσικό περιβάλλον και τις προβλέψεις του ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής. 
Καλούμε τους πολίτες σε συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 12/6/2014 στις 12:00, μπροστά από το Ξενία Καρτερού, τους καλούμε με τους αγώνες τους να αποτρέψουν το ξεπούλημα και την καταστροφή του τόπου μας.\”
Επίσης σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρει:
\”Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αυτή την Πέμπτη περνάει και τυπικά στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ η παραλία του Καρτερού, με προφανή στόχο να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες, που θα βαφτισθούν τάχα επενδυτές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, αύριο Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι εκπρόσωποι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου θα μεταβούν στο χώρο της παραλίας για να παραλάβουν την παραχωρούμενη έκταση των 251 στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται από τη Φλωρίδα (μετά τις εγκαταστάσεις της αεροπορίας) ως το Τομπρούκ. 
Είναι η τελευταία πράξη με την οποία ολοκληρώνεται ένα καλά μελετημένο και προαναγγελθέν σχέδιο καθώς επί μήνες τώρα διακινείτο το σενάριο παραχώρησης της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς όμως να υλοποιείται και τυπικά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την παραχώρηση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αντίθετος στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ειδικά μιας από τις τελευταίες ελεύθερες εκτάσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των κοινωνικών αναγκών. Στην Ελλάδα της φτωχοποίησης, της ανεργίας, των χαρατσιών, στην Ελλάδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενζέλου η καταστροφή του λαού, του τόπου μας συνιστούν γι’ αυτούς πολιτική επιλογή, αυτοσκοπό και χρέος όλων μας είναι να αγωνιστούμε για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook