Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, περιήλθε πληροφορία ότι αλλοδαπός υπηκόος Ιράκ κρατούσε παράνομα σε σπίτι στο Ρέθυμνο, μία αλλοδαπή υπήκοο Ρωσίας, την οποία εξαναγκάζει με απειλή και χρήση βίας να εκδίδεται σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

Άμεσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι το οποίο έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού δεν διαπιστώθηκε η τέλεση αξιόποινων πράξεων έγινε έρευνα στο σπίτι όπου βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου ιρακινού ένα «δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού», το οποίο όπως προέκυψε στην συνέχεια ήταν πλαστό και συνελήφθη.

Όταν εξετάστηκε η αλλοδαπή κατήγγειλε ότι, από το έτος 2009 και έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο αλλοδαπός την κρατούσε παράνομα σε διάφορα σπίτια, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, εξαναγκάζοντάς την σε εξώγαμη συνουσία με αλλοδαπούς πελάτες επ΄ αμοιβής, αλλά και με τον ίδιο.

Από την Αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που ενεργήθηκε, δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της 25χρονης αλλοδαπής, αντιθέτως σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ατομικό βιβλιάριο υγείας, μία βεβαίωση Α.Φ.Μ από την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου, ένα δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών αρχών και διάφορα έγγραφα υπηρεσιών της Ελλάδας με στοιχεία αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας, στα οποία είχε επικολλήσει την φωτογραφία της και χρησιμοποιώντας τα ανάλογα, αποδείκνυε την νομιμότητα της παραμονής της στην χώρα.

Ο δράστης, έχει συλληφθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η αλλοδαπή κρατείται και θα απελαθεί από την χώρα.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook