Τελευταία ενημέρωση: 13:08

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από το Ξενιά Καρτερού κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι φορέων και παρατάξεων. Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στην παραχώρηση παραλιακής έκτασης 251 στρεμμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να μπει και αυτή στην διαδικασία της πώλησης.

Στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, μετέβησαν στο σημείο όπου παρουσία εκπροσώπων των δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου αναμενόταν να παραλάβουν και τυπικά την έκταση, ωστόσο η \”θερμή\” υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.

Στις 12 το μεσημέρι είχε οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ το ραντεβού της εκπροσώπου της κτηματικής υπηρεσίας με τους δύο δημάρχου ώστε να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Ωστόσο, η άρνηση των δύο δημάρχων να πάνε στο σημείο «μπλόκαρε» την διαδικασία.

Παρατάξεις και φορείς τάσσονται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με μικρές τουριστικές μονάδες που περιλαμβάνει ακτές, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμοι Ηρακλείου και Χερσονήσου έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους να παραδώσουν την έκταση, που τώρα είναι στην ιδιοκτησία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook